Mes turime 350 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1554
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11741
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87771
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Težydi laisvė Lietuvos

2015 m. vasario 21 d., šeštadienis, Nr.14 (1450)

Ir tikrai gražiai žydi Lietuvos laisvė visame rajone, Vasario 16-ajai skirtuose renginiuose, apie laisvę daug kalbėsime ir ja džiaugsimės švęsdami ir Kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25-metį.

Švenčionėlių kultūros centre – pirmiausia laisve žydi vitrininiai langai. Šiemet kaip ir pernai LR Kultūros ministerija finansavo tęstinį projektą „Renginių ciklas „Vitrinose težydi laisvė Lietuvos“ (vadovė Vida Vilutienė). Kultūros centro ir kitų įstaigų didžiuosiuose vitrininiuose languose eksponuojami švenčionėliškių mokinių piešiniai šia tematika.

Sekmadienį, vasario 15 d., Švenčionėlių Švč. Mergelės Marijos Sopulingosios bažnyčioje buvo aukojamos Vasario 16-ajai skirtos Mišios. Po mišių, nešini trispalvėmis, į Švenčionėlių kultūros centrą sugužėjo gausus būrys žmonių kartu su parapijos klebonu Raimundu Macidulsku. Visus apsilankiusius renginyje organizatoriai taip pat papuošė trispalviais kaspinėliais. Fojė vyko spaudinių paroda, kurią surengė Švenčionėlių bibliotekos kolektyvas. O salėje buvo surengta gyvoji istorijos pamoka rajono gyventojams „Laisvės kaina“, kurią vedė istorijos mokytoja metodininkė Veronika Švogžlienė. Ji pabrėžė, kad 1918 m. Vasario 16-osios Nepriklausomybės aktas po ilgų okupacijos, spaudos draudimo ir prievartos metų panaikino lietuvių dvasioje buvusį vergą. Pamokoje išryškėjo mintis, kad laisvę nepakanka vien tik iškovoti, ją reikia ginti ir saugoti, nes agresorių pakanka ir šiuolaikiniame pasaulyje. Kad Lietuva visada ryžtingai siekė būti nepriklausoma, rodo ir Lietuvos partizanų, pokario metais visą dešimtmetį miškuose kovojusių su sovietiniais okupantais, istorija. Mažiausiai pamokos dalyvei Urtei Jarmalytei, atėjusiai kartu su mama Virginija mokytoja dar įteikė ir trispalves iš siūlų surištas apyrankes.

Po pamokos vyko iškilmingas koncertas, kuriame pasirodė Švenčionėlių meno mokyklos atlikėjai, Švenčionėlių progimnazijos liaudies šokių kolektyvas „Lašas“ ir Švenčionių kultūros centro dainų ir šokių ansamblis „Aukštaitija“.

Švenčionėlių kultūros centro Pašaminės filiale taip pat iškilmingai buvo pažymėta Vasario 16-oji. Pranešimą skaitė mokytoja G.Umbražiūnienė. Eilėraščius apie Lietuvą - A.Martinkėnaitė. Koncertavo Švenčionėlių meno mokyklos mokiniai.

„Švenčionių krašto“ inf.

 
Reklaminis skydelis