Mes turime 533 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6898
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13308
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95057
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Jubiliejaus proga – apdovanojimai ir varžybos

2015 m. vasario 11 d., trečiadienis Nr.11 (1447)

Sekmadienį, vasario 8-ąją, į Švenčionėlių progimnaziją rinkosi buvę ir esantys Švenčionių sporto mokyklos, švenčiančios 50 metų jubiliejų, auklėtiniai, sporto mėgėjai, veteranai ir, žinoma, svečiai. Šventinis renginys prasidėjo sportininkų paradu, į sporto salę įžygiavo visų kultivuotų ir kultivuojamų sporto šakų atstovai, o tų sporto šakų ne tiek ir mažai: aerobika, Tailando boksas, boksas, rankinis, lengvoji atletika, sunkioji atletika, futbolas, šaškės, šachmatai, krepšinis.

Pirmasis sporto mokyklos bendruomenę ir sportininkus pasveikino rajono meras Vytautas Vigelis, kuris trumpai apžvelgė sporto mokyklos istoriją ir įteikė mokyklai dovanų – įvairių kamuolių. Taip pat meras įteikė padėkas.

Kaip visada emocionaliai sportininkus ir trenerius pasveikino LR Seimo narys Petras Čimbaras, LR Seimo nario, kultūros ministro padėką perdavė jo padėjėjas Kazimieras Šiekštelis. Susirinkusius taip pat sveikino Kūno kultūros ir sporto departamento prie LR Vyriausybės generalinio direktoriaus pavaduotojas Vytautas Vainys, Lietuvos asociacijos „Sportas visiems“ prezidentas Bronislovas Vasiliauskas, Lietuvos kaimo sporto ir kultūros asociacijos „Nemunas“ valdybos pirmininkas Kęstutis Levickas. Visi sveikintojai, ne tik linkėjo sėkmės sportininkams ir jų treneriams, bet ir įteikė padėkos raštus bei dovanas.

Pasibaigus sveikinimams, prasidėjo veteranų krepšinio varžybos. Žaidė Vilniaus „Statybos“ ir Švenčionių veteranų rinktinė. Nors rungtynės buvo draugiškos, bet emocijų tikrai netrūko. Pirmą rungtynių kėlinį laimėjo Švenčionių veteranai. Ilgosios pertraukos metu rajono meras Vytautas Vigelis apdovanojo geriausius 2014 metų sportininkus, trenerius, sporto klubus. Buvo apdovanoti sportininkai: Dovilė Ragauskaitė, Živilė Vaiciukevičiūtė, Andrius Baronėnas, Paulius Svarauskas, Jokūbas Pauliukėnas, Gintarė Zenkevičiūtė, Mantas Jusys, Evelina Žameici, Inga Mastianica, Monika Vaiciukevičiūtė, Genadij Kozlovskij, Stanislovas Čičiurka, Darius Aučyna, Rusnė Tepliakovaitė, Artūras Mastianica, Natas Burokas, Augustinas Petrovskis, Marius Ramanauskas bei jų treneriai: Viktoras Meškauskas, Raimondas Turla, Vladimiras Nekrašas, ir sporto klubai: „Liūto narvas“, „Kūna“, „Cirkliškis“, „Karate akademija Švenčionėliai“, SŽK „Pabradė“ ir Neįgaliųjų draugija.

Po apdovanojimų įteikimo prasidėjo antrasis krepšinio rungtynių kėlinys. Intriga išliko iki pat teisėjų Tado Garlos ir Andriaus Nekrašo finalinio švilpuko, bet jos baigėsi lygiosiomis – 31:31. Ką gi, kaip sakoma, laimėjo draugystė. Po rungtynių vyko baudų metimo konkursas. Nuo baudų metimo linijos baudas taikliausiai metė Viktoras Ruželė, o iš aikštelės centro niekam nepavyko pataikyti. Krepšinio rungtynių pertraukėlių metu savo meistriškumą demonstravo sporto klubo „Liūto narvas“ aerobikos šokėjos, o po baudų metimų žiūrovai turėjo galimybę stebėti jaunųjų krepšininkų, futbolininkų, imtynininkų ir boksininkų pasirodymus. Pasižiūrėjus visus tuos pasirodymus, galima konstatuoti, kad auga graži pamaina, o į šeštą dešimtmetį įžengusi Švenčionių sporto mokykla ir toliau augins aukšto meistriškumo sportininkus.

Algis JAKŠTAS