Mes turime 398 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2764
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18965
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94995
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Mylėk savo artimą, kaip save patį

2015 m. sausio 24 d., šeštadienis Nr.6 (1442)

Švenčionėlių „Caritas“ nuo seno turi tvirtas labdaringos veiklos ir rūpinimosi savo artimu tradicijas. Juk ir Viešpats moko: „Mylėk savo artimą, kaip save patį“. Tradicijos tęsiamos ir dar papildytos naujais sumanymais, šios organizacijos vadovo pavaduotoja tapus Vandai Golubevai.

Susirinkusios „Carito“ darbuotojos pirmiausia sutvarkė drabužių sandėlį, išrūšiavo tinkamus dėvėti, o kitiems išvežti utilizuoti Švenčionėlių seniūnija skyrė traktorių.

Metų sandūroje išpuolęs ilgas šventinis laikotarpis, daug laisvadienių, padiktavo ir kitą sumanymą – aplankyti Švenčionėliuose vienišus senelius. Juk ilgieji šventiniai savaitgaliai tokiems žmonėms tik dar sustiprina vienišumo jausmą. Čia taip pat padėjo seniūnijos socialinės darbuotojos, padėjusios tokius žmones surasti.

Prie šios iniciatyvos prisijungė nemažai žmonių: verslininkės Daiva Kajato ir Anžela Trapikienė padovanojo siūlų, iš kurių Janina Jatulionienė primezgė šiltų ir dailių kojinių, Švenčionėlių progimnazijos tikybos mokytoja Giedra Umbražiūnienė pakvietė savo mokinukus įsijungti į akciją „Paaukok žaislą“. Dauguma vaikučių, namuose turinčių pilnas lentynas įvairiausių žaislų, pritarus tėveliams, iš visos širdies atnešė po žaisliuką ar po kelis. Dalį žaisliukų padovanojo Švenčionėlių vaikų globos namų ugdytiniams, o kitus nusprendė – vienišiems seneliams.

V.Golubevos ir G.Umbražiūnienės mokiniai išmoko eilėraštukų, pasikvietė į kompaniją nuoširdžią dainininkę ir akordeonistę Vandą Miloš, Jadvygą Kaukėnienę, susikrovė dovanas, rankdarbius ir susėdę į Švenčionių PUC direktoriaus Stanislav Podvoiskij vairuojamą mašiną išvyko po Švenčionėlius.

Nuoširdus dėmesys, dovanėlės, žaisliukai, eilėraščiai, dainos ir muzika sujaudino visus vienišus švenčionėliškius, sulaukusius netikėtų svečių. Graudinosi ir svečiai, ir šeimininkai, o pastarieji niekaip nenorėjo jų greitai išleisti – kvietė vaišintis, pasakojo savo gyvenimo istorijas, kurios įvairios, tačiau visos baigiasi ta pačia liūdna gaida – vienišumu. O vienišiems labiausiai stinga bendravimo su kitais žmonėmis. To jie trokšta daug labiau negu skanėstų ir dovanų.

Taigi sumanymas labai vykęs ir reikalingas, todėl tikimasi tokias gražias akcijas tęsti ir toliau, praplečiant lankomųjų žmonių sąrašą, įtraukiant ir daugiau savanorių.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis