Mes turime 550 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:7590
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14000
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95749
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

2015 m. sausio 21 d., trečiadienis Nr.5 (1441)

Nors jau esame įpratę rajone vykstančiuose renginiuose matyti karius savanorius, bet po 2015 m. sausio 15 d. (ketvirtadienį) pasirašytos bendradarbiavimo sutarties tarp Švenčionių r. savivaldybės ir KASP Didžiosios kovos apygardos 8-osios rinktinės tas bendradarbiavimas bus dar glaudesnis. Sutartį pasirašė Švenčionių r. meras Vytautas Vigelis ir KASP Didžiosios kovos apygardos 8-osios rinktinės vadas plk. ltn. Evaldas Stakaitis. Pasirašant sutartį dalyvavo administracijos direktorės pavaduotojas Andrius Šarėjus, tarybos sekretorė Ieva Veličkienė, Juridinio ir migracijos skyriaus vedėjas Vygandas Kastanauskas, Kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Rūta Baliukonienė, S5 skyriaus viršininkas kpt. Evaldas Dirginčius, 808 kuopos vadas vyr. ltn. Tomas Sasnauskas, 808 kuopos intendantas vyr. serž. Vytautas Jurkevičius, ŠAK intendantas vyr. serž. Arūnas Garalis.

Po sutarties pasirašymo plk. ltn. Evaldas Stakaitis trumpai pristatė KASP Didžiosios kuopos apygardos 8-osios rinktinę, buvo kalbama ir apie karius savanorius, jiems keliamus uždavinius. Buvo aptarti ir artimiausiu metu vykstantys renginiai. Artimiausias – vasario 27 d. Švenčionyse vyksianti šventė, skirta rinktinės 24-osioms metinėms paminėti.

Kaip sakė po sutarties pasirašymo KASP Didžiosios kovos apygardos 8-osios rinktinės vadas plk. ltn. Evaldas Stakaitis, sutartis pasirašoma ne dėl formalumo, o tam, kad būtų suaktyvintas bendradarbiavimas. Šiai minčiai pritarė ir Švenčionių r. meras Vytautas Vigelis, o tai, kad tai ne tušti žodžiai, akivaizdžiai įrodė ir tas faktas, kad, pasibaigus oficialiai sutarties pasirašymo ceremonijai, tuoj pat buvo aptartos būsimos šventės preliminarios gairės.

Algis JAKŠTAS