Mes turime 298 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1295
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11482
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87512
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Labdaros fondas ir nelaimėje padeda, ir džiaugsmą dovanoja

2015 m. sausio 17 d., šeštadienis Nr.4 (1440)

Sunku besuskaičiuoti, kiek gerų darbų nuveikė, kiek kartų pagalbą suteikė per šešiolika veiklos metų Švenčionijos labdaros ir paramos fondas. Aišku, veiklos ataskaitose galima rasti viską, bet tokio tikslo tiesiog nebuvo, juolab, kad ne viskas pinigais išmatuojama. „Praėjusiais metais kelis kartus suteikta parama ligų, nelaimių atvejais kažkiek pagerino paramą gavusiųjų situaciją, bet ne mažiau svarbi moralinė parama, jausmas, kad esi ne vienas su savo bėda“,-  svarsto fondo sekretorė Violeta Čepukova. Jos iniciatyva fondo veikla įvairėja. Bendradarbiaudamas su Raudonojo Kryžiaus organizacija, fondas gavo labdarai drabužių, daiktų ir pernai visą pavasarį juos dalino seniūnijose. Sužinoję apie sunkiai besiverčiančią ir mažylį auginančią šeimą, fondo atstovai pasirūpino, kad jų name būtų bent kiek šilčiau – buvo įstatytas naujas plastikinis langas.

Kasmet prieš Šv. Kalėdas fondo dovanėlės pradžiugina ligonius, vienišus senelius, vaikus su negale. Tradiciškai su šventėmis pasveikina ir įteikia dovanėles fondo pirmininkas Vytautas Vigelis. Šiais metais prieš Kalėdas fondo atstovų sveikinimų ir dovanėlių sulaukė slaugos ligoninėse bei Senų ir neįgalių žmonių namuose esantys asmenys. Sulaukę svečių, ne vienas ir ašarą braukė – juos pradžiugino ne tiek dovanėlės, kiek dėmesys, geras žodis.

Po savaitės, Trijų Karalių dieną, fondo pirmininkas meras Vytautas Vigelis aplankė vaikus su negale – Švenčionijos labdaros ir paramos fondas dalyvavo „Algojimo“ akcijoje – pildė sergančių vaikų svajones. Populiariausia – planšetinis kompiuteris, o jis daugeliui ligoniukus auginančių šeimų per brangus.

Fondo logotipas labai simboliškas – lobių skrynelė. Ją fondas atveria ne tik nelaimių atvejais. Per įvairias šventes jis dovanoja Švenčionių rajono gyventojams įspūdingus fejerverkus. Šiemet naujametę naktį dangų taip pat nušvietė fejerverkai – fondo dovana. Fondas suteikė paramą ir gabiam moksleiviui, išvykusiam mokytis į užsienį. Galbūt kada nors jis taip pat parems kitus, stokojančius. Juk fondo lobių skrynelė – ne stebukladarė, jis mažus stebuklus daro tik dosnių žmonių dėka. Fondo sekretorė Violeta Čepukova džiaugiasi, kad fondui periodiškai aukoja verslininkai, į veiklą įsitraukia savanoriškais pagrindais norintys padirbėti žmonės – patys suneša drabužių, surenka jų iš kitų asmenų, padeda išdalinti. Tai kuria gerumo, atjautos atmosferą, ir čia dalelė fondo nuopelnų – jis skatina daryti gerus darbus.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis