Mes turime 285 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2651
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12838
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88868
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Stačiatikiai šventė senuosius Naujuosius metus

2015 m. sausio 17 d., šeštadienis Nr.4 (1440)

Pabradės stačiatikių bendruomenė sausio 14 d. šventė senuosius Naujuosius metus. Miesto kultūros centre ta proga Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos rusakalbių klasių mokytojai ir moksleiviai surengė jau tradicine tapusią kalėdinę šventę. Stačiatikių bendruomenė džiaugėsi sulauksi valdžios dėmesio ir palaikymo, daug garbingų svečių. Tikinčiuosius pirmiausia pasveikino Pabradės Šv. Sergijaus Radonežskio cerkvės šventikas Ruslanas Lomako. Palinkėjęs visiems Dievo malonės ir pagalbos, gerumo, meilės, jis taip pat perdavė tikintiesiems rusų stačiatikių cerkvės Vilniaus ir visos Lietuvos arkivyskupo Inokentijaus sveikinimą bei paprašė vaikučiams išdalinti dovanėles. Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos tikybos mokytojo Olego Šliachtenko sveikinimus ir linkėjimą sekti Kristaus pavyzdžiu, mokytis iš jo gerumo, kaip dovana susirinkusiems, lydėjo jo atliekamos dainos.

Į šventę atvyko ir tikinčiuosius sveikino Seimo nariai Petras Čimbaras ir Larisa Dmitrijeva, rajono meras Vytautas Vigelis, dalyvavo rajono savivaldybės tarybos nariai Kazys Vainickas, Marija Daugirdienė, atskubėjo ir Bronius Vilimas, nors pavėlavęs, bet su džiugia žinia – Pavoverės orkestras pelnė Aukso paukštės apdovanojimą. Žinią, kuri taip pat tapo puikia dovana, pirmieji ir išgirdo kalėdinės šventės dalyviai. Šventėje dalyvavo Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos direktorė Katažina Matiusovič.

Dideliame šventiniame koncerte, kuriame dalyvavo Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos moksleiviai, svečiai iš Visagino ir Lentvario, skambėjo nuotaikinga muzika – smagios jaunimo dainos, styginių orkestro atliekami kūriniai, žiūrovus žavėjo temperamentingi rusų šokiai, spalvingi atlikėjų tautiniai rūbai. Kaip vėliau kalbėdamas prisipažino Seimo narys Petras Čimbaras, jis žiūrėdamas negalėjo nusėdėti – bandė šokti, ir juokavo, kad kitą kartą geriau jam ne žodį suteiktų, o leistų pašokti drauge su jaunimu.

Pasveikinęs su šventėmis, rajono meras Vytautas Vigelis pranešė gimnazijos bendruomenei džiugių žinių – šiais metais bus remontuojamas gimnazijos pastatas ir įrengiamas puikus stadionas. Šią žinią ir dar tai, kad netrukus prasidės Pabradės miesto kultūros centro remontas, salė palydėjo karštais plojimais. Meras pabrėžė, kad tiek lėšų svarbiems darbams pavyko išrūpinti su Seimo narių Larisos Dmitrijevos ir Petro Čimbaro pagalba. Nuoširdžiai besirūpinantys Pabradės miesto gerove Seimo nariai pripažino, kad visi drauge jie tikrai stiprūs ir daug gali nuveikti, o Larisa Dmitrijeva padėkojo merui Vytautui Vigeliui už dėmesį stačiatikių bendruomenei, Pabradės „Žeimenos“ gimnazijai ir palinkėjo laimėti mero rinkimus, kad šiuos gerus darbus tęstų ir ateityje. Susirinkusieji šiems linkėjimams pritarė plojimais.

Šventinės svečių dovanos buvo išties puikios – Larisa Dmitrijeva savo sveikinimą baigė nuostabia daina. Po to ji įteikė padėkas tradicinėmis tapusių kalėdinių švenčių pagrindinei organizatorei mokytojai Snežanai Novikovai, gimnazijos direktorės pavaduotojai Nataljai Grigorjevienei ir koncertą rengusioms kolektyvų vadovėms.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis