Mes turime 367 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3870
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14057
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90087
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Trečiokai išmoko plaukti

2015 m. sausio 14 d., tečiadienis Nr.3 (1439)

Švenčionių vidurinės mokyklos 3A ir 3B klasių mokiniai, dalyvavo projekte „Išmok plaukti 4“. Projektas, kurį finansavo Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, vyko Ignalinos sporto ir pramogų centro baseine. Projekto iniciatorius ir organizatorius – Eugenijus Rakitinas. Jis kartu su treneriais Laimiu Dubaka ir Aurimu Černevskiu mokė vaikus taisyklingai plaukti.

Projekto metu vyko devynios, po pusantros valandos trunkančios, praktinės pratybos vandenyje. Pratybų metu vaikai buvo supažindinti su saugaus elgesio prie vandens ir vandenyje taisyklėmis, mokomi kvėpavimo, slinkimo, krauliu ir nugara stilių plaukimo pagrindų. Pamokos baseine vaikams teikė daug teigiamų emocijų bei praktinių gyvenimiškų žinių ir įgūdžių. Taip pat buvo ugdomas mokinių noras sportuoti ir rūpintis savo sveikata. Buvo smagu matyti atsakingų trenerių ir darbščių mūsų mokinių darbo rezultatus, kai mokiniai drąsiai galėjo atsigulti ir atsikelti vandenyje, judėti be priemonių, o vėliau plaukti taisyklingais plaukimo būdais ir tuo mėgautis. Paniškai bijoję vandens, po nuoseklių treniruočių jau drąsiai lipo į jį ir plaukė.

Projektą vainikavo organizuota „Išmok plaukti 4“ baigimo šventė. Joje dalyvavo Švenčionių rajono mokyklų 3-ių klasių mokiniai, lydimi mokytojų bei tėvelių. Šventės metu vaikai rodė savo plaukimo gebėjimus ir įgūdžius, kuriuos įgijo treniruočių metu. Visi sėkmingai įveikė 25 m nuotolį. Tai nebuvo varžybos, tiesiog parodymas ir pasidžiaugimas tuo, kas išmokta. Tėveliai, mokytojai ir svečiai vaikus palaikė plojimais. Vėliau mokiniams buvo įteikti „Išmok plaukti 4“ pažymėjimai.

Roma JUŠKIENĖ

Vilma SUBAČIENĖ

 
Reklaminis skydelis