Mes turime 293 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5986
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27873
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71856
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Senjorai“. Du dešimtmečius scenoje

2015 m. sausio 14 d., tečiadienis Nr.3 (1439)

Vienas iš ilgiausiai gyvuojančių Švenčionėlių miesto kultūros centro kolektyvų – garbaus amžiaus žmonių šokių kolektyvas „Senjorai“, vadovaujamas Vidos Vilutienės, rengiasi švęsti 20 metų veiklos jubiliejų. Žinoma, kaip ir pridera meno mėgėjų kolektyvui, „Senjorai“ jubiliejų švęs scenoje, apsupti mylimų žiūrovų ir kolegų – meno mėgėjų kolektyvų ne tik iš rajono kultūros įstaigų, bet ir iš Vilniaus. Tad visi kviečiami į Švenčionėlių miesto kultūros centrą sausio 18 d., sekmadienį, 15 val., kur vyks jubiliejinis „Senjorų“ ir jų draugų koncertas.

Pasak „Senjorų“ vadovės V.Vilutienės, dauguma kolektyvo narių jau garbaus amžiaus, tačiau energijos, ištvermės ir noro šokti bei dalyvauti įvairiuose renginiuose ir šventėse netrūksta. Ypač laukiama būna Dainų šventė, kurioje „Senjorai“ dalyvavo jau penkis kartus. Dainų šventėms kruopščiai ruošiamasi, repetuojama privalomoji programa, dalyvaujama atrankose. Smagu, kad „Senjorai“ visada sėkmingai jas įveikia. Žinoma, dalyvavimas Dainų šventėse, kurios vyksta kas ketverius metus, palieka neišdildomų įspūdžių, tačiau repeticijos visiems dalyviams kartu, nakvynė spartietiškomis sąlygomis kiek išvargina. Pavyzdžiui, pernai per Dainų šventę kaip tik užklupo didžiuliai karščiai, o tai pareikalavo dar daugiau jėgų bei ištvermės ir per repeticijas plyname lauke, ir per pasirodymus žiūrovams. Tačiau kolektyvas sėkmingai atlaikė visus sunkumus ir didžiuliame stadione susiliejo sinchroniško šokio sūkuryje su tūkstančiais kitų dalyvių iš visos Lietuvos. Dainų šventės įspūdžiais ir emocijomis gyvenama dar ilgai ir jai pasibaigus.

Per 20 kūrybinės veiklos metų keitėsi ir kolektyvo sudėtis, tačiau nuo pat pirmos dienos iki dabar „Senjoruose“ šoka Milda Jusienė, Karolis Dudėnas, Gražina Jarmalytė ir Elena Ažušilienė. Nemažai metų ant parketo sukasi ir Danutė Sviridova, Juzefa Steponėnienė, Antanas Obuchavičius.

Jau tapo gražia tradicija, kad čia šoka ir šeimyninės poros: Jonas ir Viktorija Laukevičiai, Milda Jusienė ir Karolis Dudėnas, Danutė Vinikienė ir Česlav Rasinskij, ilgus metus šoko Marijonas ir Kazimiera Smagurauskai.

Prieš kurį laiką kolektyvą papildė profesionalus baleto šokėjas Romualdas Rinkevičius, kuris baigęs baleto šokėjo karjerą Vilniuje, grįžo į gimtinę ir rado savęs įprasminimą naujame amplua. Smagu, kad vyresniesiems padeda ir jaunimas – pastaruosius metus „Senjorų“ kolektyve šoka ir gimnazistas Povilas Michnovič, kuriam patinka ir liaudies, ir šiuolaikiniai modernūs šokiai.

Jau dešimt metų „Senjorai“ draugauja su „Šimtažiedžiu“, Vilniaus Vilkpėdės bendruomenės centro liaudiškų šokių grupe. Šie kolektyvai dažni svečiai vieni pas kitus, nuolat dalyvauja ir bendruose renginiuose. Na, o Švenčionių miesto kultūros centro šokių kolektyvas „Trepsis“ – tarsi vyresnysis brolis. Su šiuo kolektyvu sieja taip pat tamprūs ryšiai. Kas vasarą „Trepsis“ ir „Senjorai“ vyksta kartu koncertuoti į Rygą ar Jūrmalą, kur taip pat laukia draugai – Rygos lietuvių bendruomenė.

Besirengdami pernykštei jubiliejinei Dainų šventei „Čia – mano namai“ „Senjorai“ susidraugavo su Švenčionėlių progimnazijos mažaisiais šokėjais, su kuriais repetavo privalomąją programą. Ta draugystė puoselėjama ir toliau.

Daug kolektyvo draugų ir svečių bei patys jubiliatai pasirodys sausio 18 d. 15 val. ir Švenčionėlių kultūros centro scenoje. Taigi dvidešimties metų jubiliejų švenčiantys „Senjorai“ kviečia į iškilmingą koncertą ateiti kuo daugiau žiūrovų, pabūti visiems kartu ir pasidžiaugti.

Na, o „Senjorų“ vadovė Vida Vilutienė kviečia įsijungti į kolektyvą ir daugiau žmonių. Juk čia renkasi šokį mėgstantys, kultūrą puoselėjantys, kartu keliauti, linksmintis ir bendrauti norintys žmonės. O toks bendravimas ir fizinė veikla – geriausias vaistas nuo vienišumo, depresijos ir kitų negalavimų.

Irena POŽĖLIENĖ