Mes turime 342 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1671
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17872
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93902
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Smagus pabuvimas kartu

2015 m. sausio 10 d., šeštadienis Nr.2 (1438)

Kalėdos – tai magiška šventė, kada ne tik šeimos, bet ir mažos bendruomenės gali pabūti drauge. Kiek daug reiškia tas pasibuvimas kartu, ypač dabar, kai gyvenimo tempas yra neapsakomai greitas ir neturime laiko netgi savo artimiesiems. Dar prieš Kalėdas, kai trumpam sustojame ir padarome trumpą atokvėpį, užplūsta nerūpestingi vaikystės prisiminimai. Tuomet viskas atrodė tarsi pasakoje. Deja, sugrąžinti laiko atgal neįmanoma, bet pabūti kartu su savo vaikais, padaryti jiems šventę ir pasidžiaugti drauge – tai ir yra mažas stebuklas, kurį mes galime padaryti patys.

Tą ir padarė Švenčionių pradinės mokyklos 2a klasės tėveliai kartu su be galo nuoširdžia ir atsidavusia savo mokiniams mokytoja Halina Pauliukėniene, kuri yra jiems tarsi antra mama. Gruodžio 18 dieną Švenčionių pradinėje mokykloje įvyko Kalėdinis renginys. Vaikučiai pasipuošę gražiais karnavaliniais drabužiais sveikino savo tėvelius su Kalėdomis, šoko, žaidė ir linksminosi kartu su Kalėdų Seneliu. Po kalėdinio karnavalo vaikučiai gavo didelį maišą dovanų, kurį nekantriai atrišo ir (...čia prasideda tėvelių ir mokytojos ruošta staigmena vaikams...) rado jame ne dovanėles, o lauktuves miško žvėreliams. Netrukus, atkeliavo ir laiškas nuo Kalėdų Senelio. Laiške paaiškino, kad per skubėjimą supainiojo vaikų ir žvėrelių dovanų maišus. Taip pat paragino patiems surasti jiems skirtas dovanas. Prie laiško buvo pridėtas sudėtingas, išsamus, dovanų paieškos žemėlapis. Vaikai kartu su klasės mokytoja ir tėveliais greitai susėdo į autobusą ir sekdami žemėlapio nuorodomis nuvyko į mišką ieškoti dovanų. Atvykus į vietą jų laukė ne tik smagus ir nuotaikingas dovanų ieškojimas, bet ir pats Kalėdų Senelis. Maišas su vaikų dovanomis buvo rastas, žvėrelių lauktuvės grąžintos miško gyventojams, o visi dalyviai nuostabiai praleido laiką kartu. Kalėdų Senelis kartu su visais šoko aplink laužą, dainavo, žaidė žaidimus.

Tas pasibuvimas suartino visus ir atnešė Kalėdų dvasią į kiekvieno vaikučio širdį, o tėveliams išpildė mažą slaptą svajonę – per Kalėdas nors trumpam pabūti vaiku.

Agnetė BUČELYTĖ

 
Reklaminis skydelis