Mes turime 613 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:13242
mod_vvisit_counterŠią savaitę:34291
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:113412
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2015 m. sausio 7 d., trečiadienis Nr.1 (1437)

Rasti mirę

Sausio 3 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionėlių seniūnijos kaime, šalia nenaudojamo kelio rastas 55 metų vyro lavonas. Apžiūros metu išorinių smurto žymių ant lavono kūno nenustatyta. Lavonas nukreiptas į TMI Vilniaus skyrių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Sausio 4 d. registruotas pranešimas, kad Pabradėje, namuose po išgertuvių buvo aptiktas miręs 44 metų vyras. Apžiūrėjus lavoną išorinių smurto žymių nenustatyta. Lavonas nukreiptas į TMI Vilniaus skyrių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

 

Žmonės nenukentėjo

Sausio 4 d. registruotas pranešimas, kad nuo Šutų k. apie 3 km link Gelednės k. automobilis „VW Passat“ nuvažiavo nuo kelio ir kliudė elektros stulpą. Žmonės nenukentėjo, apgadintas automobilis. Vairuotojai G.S. surašytas protokolas pagal LR ATPK 127 str. 2 d.

2015-01-04 registruotas pranešimas, kad už Švenčionėlių pervažos, pravažiavus apie 1 km link Kaltanėnų, nuo kelio nuvažiavo ir griovyje apvirto automobilis „Renault“. Žmonės nenukentėjo, apgadintas automobilis. Vairuotojui V.K. surašytas protokolas pagal LR ATPK 127 str. 2 d.

 

Kilo muštynės

Gruodžio 30 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionių mieste, Laisvės aikštėje, prie miesto parko esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje tarp grupės jaunuolių kilo muštynės, kurių metu nukentėjo 23 metų, 25 metų, 27 metų vyrai, 24 metų moterys. Taip pat buvo apgadintas automobilis „Mercedes Benz C220“, buvo pažeista viešoji tvarka. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. 1 d.

 

Vagystės

Gruodžio 30 d. registruotas 54 metų Švenčionių seniūnijos kaimo gyventojo protokolas-pareiškimas, kad iš gyvenamo namo sandėliuko neaiškiomis aplinkybėmis dingo benzininis pjūklas STIHL MS270, nuostolis 1600 Lt (464 Eur). Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

Sausio 3 d. registruotas uždaros akcinės bendrovės pareiškimas, kad darbuotojas atvykęs į teritoriją Pabradėje, pastebėjo, jog yra išdaužtas langas ir įsibrauta į angaro vidų, pavogtas spalvoto metalo laužas. Padaryta žala 1500 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Sausio 1 d. registruotas 41 metų Švenčionėlių miesto gyventojos pranešimas, kad Švenčionėliuose, Žemutinė gatvėje, automobilių stovėjimo aikštelėje pastebėjo, jog sugadinta jos vyrui priklausančio automobilio „Audi A6“ bagažinės durelių užrakinimo spynelė. Iš bagažinės dingo moteriška rankinė, kurioje buvo asmens dokumentai, banko kortelė, aukso dirbiniai (auskarai) bei grynaisiais pinigais apie 150 Lt (43.44 Eur). Bendrai padaryta žala sudaro apie 300 Eur. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Smurtavo neblaivūs

Sausio 1 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionėliuose, Vilniaus gatvėje, namuose girtas 40 metų vyras tampė už plaukų, spardė kojomis į galvą, trenkė galvą į sieną girtą žmoną (39 metai). Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Sausio 1 d. registruotas pranešimas, kad Pabradės seniūnijos kaime, namuose, kartu gyvenantis neblaivus (2.46 prom.) sugyventinės 29 metų sūnus žodinio konflikto metu tuščiu buteliu trenkė sugyventiniui per galvą. Neblaivus pažeidėjas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Sausio 1 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionėlių seniūnijos kaime, namuose, kilus žodiniam konfliktui, neblaivus (1.79 prom.) 40 metų vyras ranka trenkė savo sugyventinei (39 metai) per galvą ir vieną kartą į nugarą. Smurtautojas uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Sausio 2 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionėlių seniūnijos kaime, namuose, 64 metų neblaivus (2.19 prom.) vyras, žodinio konflikto metu, vieno litro talpos stiklainiu trenkė savo 77 metų sugyventinei. Įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Sausio 4 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionėliuose, 70 metų neblaivus (2.65 prom.) vyras nuomojamame name, kuriame kartu gyvena su savo 22 metų podukra, jos nenorėjo įleisti į namus, sukėlė žodinį konfliktą, kurio metu neblaiviai (1.56 prom.) podukrai peiliu sužalojo kairės rankos plaštaką bei grasino. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

 

Savaitės statistika

Nuo 2014-12-29 iki 2015-01-05 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti tokie ypatingesni įvykiai ir nusikaltimai: 6 nusikaltimai žmogaus sveikatai, 1 sukčiavimo ir 5 chuliganizmo atvejai, 4 vagystės, 3 eismo įvykiai, 7 asmenys nubausti už KET pažeidimus, 39 asmenys nubausti už administracinės teisės pažeidimus, 7 kartus išvykta į šeimyninius ginčus, rasti 3 lavonai.

 

Parengta pagal Švenčionių r. PK inf.