Mes turime 265 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2877
mod_vvisit_counterŠią savaitę:6270
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:53596
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Adutiškio padangę nušvietė saliutai

2014 m. gruodžio 30 d., antradienis Nr. 98 (1436)

Kuo arčiau metų pabaigos šventės, tuo labiau puošiasi ir šventiškiau atrodo Švenčionių rajono miestai ir miesteliai, kuriuose jau anksčiau įžiebtos Kalėdų eglės.

Penktadienį, gruodžio 19 dieną, kalėdinė eglutė sužibo ir Adutiškio miestelyje. Dar gerokai prieš eglutės įžiebimo renginio pradžią aplink šventiškai pasipuošusią eglę, kurią seniūnijai padovanojo Antanų girininkija (girininkas Andrejus Činčikas), jau būriavosi vaikai. Galbūt vienas kitas buvo ir girdėjęs, kad ne tik kalėdinė eglė bus įžiebta, bet ir saliutus šaudys. Todėl vaikams ir rūpėjo pasižiūrėti viską iš arčiau.

Susirinkusius su artėjančiomis šventėmis sveikindama vicemerė Raja Krupenina prisiminė ir savo vaikystę, švenčių laukimą. Po nuoširdžių vicemerės palinkėjimų, susirinkusius pasveikino Adutiškio seniūnas Arūnas Pirštelis, kuris ir įžiebė eglę. Vos sužibo eglės žiburėliai, Adutiškio padangę nušvietė įspūdingi saliutai, kuriuos Adutiškiui padovanojo verslininkas Romas Patalavičius. Taip rėmėjų ir organizatorių – Švenčionių r. savivaldybės ir Adutiškio seniūnijos – pastangomis buvo surengta graži kalėdinės eglės įžiebimo šventė Adutiškio miestelyje.

Algis JAKŠTAS