Mes turime 337 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1338
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17539
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93569
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kalėdų laukimas

2014 m. gruodžio 20 d. trečiadienis Nr. 96 (1434)

Baigiasi adventas. Metas, kai apmąstome savo poelgius, atleidžiame priešams, atsiprašome patys, grąžiname skolas ir pasidarome geresni sau bei aplinkiniams.

Tikriausiai nerastumėme žmogaus, kuris nemėgsta Kalėdų. Net ir didžiausi niurzgliai prieš šią šventę pasidaro geresni ir vis gi parašo Kalėdų Seneliui laišką, papuošia eglutę. Kartais net nepajaučiame, kaip greitai prabėgo metai, ir kalėdinė nuotaika taip smagiai įsuka mus į stebuklingą žiemos sūkurį. Juk nieko nėra maloniau kaip su šeima ilgais žiemos vakarais gerti karštą arbatą, kepti imbierinius sausainius ir žiūrėti jau tradicija tapusį filmą „Vienas namuose“. O jeigu lauke dar sninga ir namuose jau mirga Kalėdų eglutė... Ach... Šis kalėdinis šurmulys, tikriausiai, žinomas kiekvienam iš mūsų. Sukame galvas, ką padovanoti artimiesiems, lakstome iš vienos parduotuvės į kitą, mąstome, kaip nustebinti draugus.

Bet juk smagiausia ši šventė mažiesiems! Jie su nekantrumu visus metus laukia Kalėdų Senelio, rašo su tėveliais jam laiškus, ko norėtų dovanų, kasdien iš savo advento kalendoriaus suvalgo po mažytį šokoladuką, kieme lipdo senius besmegenius ir padeda mamoms kepti pyragus. O svarbiausias jų darbas - puošti eglutę. Toks smagus laukimas jiems praeina lyg viena diena.

Kalėdos iš tiesų magiška šventė. Stabtelėkime ir pasidžiaukime krentančiomis snaigėmis, mieste mirgančia gražuole egle ar pasižiūrėkime nepamirštamą Kalėdų pasaką „Grinčas“, kurioje galime atrasti ir save. Padovanokite artimiesiems bent po nuoširdų palinkėjimą ateinantiems metams, numegzkite gražias kalėdines kojinaites, į kurias galima įdėti mandarinų. Juk jokie pasaulio turtai neatstos artimųjų rūpesčio ir su meile padarytų dovanėlių. Šypsokimės ir skleiskime gėrį aplinkiniams, juk ne kasdien Kalėdos.

Aurėja ŠIEKŠTELYTĖ

 
Reklaminis skydelis