Mes turime 157 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3898
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17897
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65223
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Viena diena iš mūsų gyvenimo

2014 m. gruodžio 20 d. trečiadienis Nr. 96 (1434)

Nuo 2008 m. Švenčionių socialinių paslaugų centras vykdo projektą „Išsipildžiusi svajonė“, skirtą būsimų ir esamų globėjų (rūpintojų) ir įtėvių parengimui priimti į savo šeimas vaiką, dėl vienokių ar kitokių priežasčių netekusį biologinių tėvų globos. Projektą finansuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Gruodžio mėnesį įžanginius GIMK mokymus užbaigė jubiliejinė 10-oji grupė. Globoti ar įvaikinti svetimą vaiką yra didžiulis, daug meilės, kantrybės, pastangų ir pasiaukojimo reikalaujantis darbas. Ir nieko nuostabaus, kad šis įtemptas darbas, kaip ir bet koks kitas, turėtų vainikuotis nuostabia ir atpalaiduojančia poilsio atmosfera.

Poilsis – tai ne tik nieko neveikimas ir gulėjimas ant mėgstamos sofos. Nuo senų laikų žinoma, kad geriausias būdas pailsėti yra kelionės. Nebūtina važiuoti į tolimus egzotinius kraštus, kad galėtum pasipildyti įspūdžių.

Gruodžio 9 d. Švenčionių socialinių paslaugų centras kartu su VO „Tėvai prieš narkotikus“ Švenčionių rajono padaliniu padovanojo Švenčionių ir Ignalinos rajonų globėjų šeimoms išvyką į kalėdinę sostinę. Viename populiariausių prekybos centrų kino teatre suaugę ir vaikai tapo nuotaikingų, pavojingų ir smagių nesusipratimų kupinų „Madagaskaro pingvinų“ nuotykių liudininkais. Vėliau visi kartu nuvykome į Katedros aikštę prie spindinčios Kalėdų eglės, kuri vakaro prieblandoje atrodė labai įspūdingai. Aikštėje veikiančiame kalėdiniame miestelyje galima buvo įsigyti gardumynų, skanėstų, kalėdinių dovanų ir suvenyrų.

Pavargę, tačiau laimingi, pilni įspūdžių ir teigiamų emocijų grįžome į savo namus. Svarbiausia, ką galėjome pamatyti šią dieną – tai džiaugsmu spindinčios vaikų akys, atsipalaidavę ir besišypsantys suaugusiųjų veidai, nes tai buvo diena, kurią kiekvienas gyveno ne vien dėl savęs, bet ir dėl kitų.

Oksana TEILANS