Mes turime 335 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2802
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27932
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:75258
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Policija įspėja: nepasitikėkite sukčiais!

2014 m. gruodžio 10 d. trečiadienis Nr. 93 (1431)

Nors policija nuolat įspėja šalies gyventojus saugotis sukčių, tačiau vis dar pasitaiko žmonių pakliūnančių į jų pinkles. Daugiausiai žalos patiriama pakliuvus į telefoninių sukčių pinkles. Paskambinęs apgavikas prisistato artimu giminaičiu ar net vaiku ir praneša, kad pateko į bėdą (padarė eismo įvykį, nusikaltimą ar įvyko nelaimingas atsitikimas), arba informuoja apie laimėtą vertingą dovaną, į asmeninę sąskaitą pervestus nelegalius pinigus.

Policija įspėja: pirmiausia skambinkite tariamai „papuolusiam į bėdą“  ir įsitikinkite, ar tai tiesa, niekam neatskleisti asmens duomenų, prisijungimo prie elektroninės bankininkystės slaptažodžių bei kodų, banko kortelių PIN kodų, jokių sąskaitų numerių, kitos konfidencialios informacijos. Policijos, banko ar kitų tarnybų pareigūnai niekad neskambina asmenims ir neprašo pervesti pinigų už tam tikras paslaugas, atskleisti savo elektroninės bankininkystės ar kitus asmeninius duomenis.

Lietuvai besiruošiant euro įvedimui, nesnaudžia ir sukčiai. Jų išradingumui ribų, rodos, nėra, todėl norime paraginti rajono gyventojus būti atidžius ir nepatekti į sukčių pinkles.

Visus – ir jaunus, ir senesnio amžiaus žmones – užtikriname: niekas iš oficialių institucijų nevaikšto pas gyventojus ir netikrina, nesurašinėja jų santaupų. Valiutų keitimo operacijos atliekamos tik bankuose, o ne darbuotojams vaikštant po namus.

Jeigu Jūsų namuose apsilankys asmuo, pasakojantis istorijas apie litų keitimą į eurus, drąsiai kvieskite policiją tel. 112, nes tai – sukčius.