Mes turime 389 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3348
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19549
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95579
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Dalino atšvaitus mokiniams

2014 m. lapkričio 29 d. šeštadienis Nr. 90 (1428)

Dabar pats sudėtingiausias laikas eismo dalyviams. Temsta anksti, švinta vėlai, o niūrus rudeniškas oras dar labiau apsunkina padėtį. Ko gero, dar labiau pažeidžiami tampa pėstieji, ypač einantys neapšviestais kelkraščiais. Todėl pagal Kelių eismo taisykles, tokiu atveju pėsčiasis privalo neštis šviečiantį žibintą arba vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būti prisisegęs kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje atšvaitą. Tiesa, einant tamsiu paros metu net ir apšviestu šaligatviu vertėtų turėti atšvaitą, nes gali tekti kirsti blogai apšviestą gatvę ar pėsčiųjų perėją. Būna ir kitokių situacijų. Prieš keletą metų matyti žmogų su atšvaitu buvo retenybė, o dabar situacija pasikeitusi į gerąją pusę, tuo dar kartą įsitikinau ketvirtadienio (lapkričio 20 d.) ryte, dalyvaudamas Vilniaus regiono kelių ir Vilniaus apsk. VPK Švenčionių r. PK organizuotoje akcijoje, kurios metu mokiniams buvo dalinami atšvaitai, nes didžioji dalis mokinių, skubančių į Švenčionių pradinę mokyklą, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnaziją turėjo atšvaitus, tiesa, dažniausia tie atšvaitukai buvo pritvirtinti ant kuprinių, ne visai gerai matomi iš priekio, bet jie buvo. Su krūva atšvaitų atvažiavę Vilniaus regiono kelių Kelių priežiūros ir saugaus skyriaus specialistas Eimantas Keršys, Vilniaus regiono kelių Švenčionių kelių tarnybos viršininko pavaduotojas Raimundas Bruvinskas ir Vilniaus apsk. VPK Švenčionių r. PK Kelių policijos poskyrio viršininkas Igor Anisin ir tokiais atvejais mokiniams davė dar po vieną papildomą atšvaitą. Daugiau juk nemažiau.

- Stengiamės, kad visi eismo dalyviai – tiek vaikai, tiek suaugę, turėtų atšvaitus. Nes, ko gero, ne visi pėstieji įvertina tas aplinkybes, kad tamsoje vairuotojas, nors ir važiuodamas su įjungtais žibintais, sunkiai gali pamatyti be atšvaito einantį žmogų. Norėdami bent kažkiek prisidėti prie pėsčiųjų saugumo gerinimo ir vykdome šią akciją, - apie organizuojamos akcijos tikslus kalbėjo Vilniaus regiono kelių Kelių priežiūros ir saugaus eismo skyriaus specialistas Eimantas Keršys.

Vilniaus apsk. VPK Švenčionių r. PK Kelių policijos poskyrio viršininkas Igor Anisin pasidžiaugė tuo, kad didžioji dalis moksleivių turi atšvaitus ir jau ne vienus metus vykdomas prevencinis darbas duoda rezultatus. O mokiniai – ir pradinukai, ir gimnazistai – gavę atšvaitus skubėjo į pamokas.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis