Mes turime 302 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2820
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13007
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89037
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Atvirame graplingo čempionate Švenčionyse – 60 dalyvių

2014 m. spalio 18 d. šeštadienis Nr. 79 (1417)

Prieš 17 metų Švenčionyse pirmą kartą buvo surengtas dvikovinių sporto šakų turnyras. Ir organizavo jį savo veiklą 1997 m. Švenčionyse pradėjęs sporto klubas „Liūto narvas“ ir klubo vadovas ir treneris Dainius Burokas. Per tuos 17 metų buvo surengta įvairaus rango turnyrų, Švenčionyse savo jėgas išbandė ir pankrationą, ir bušido, ir muai-thai (Tailando boksą) kultivuojantys sportininkai, o šių metų spalio 12-ąją Švenčionyse, Švenčionių vidurinės mokyklos sporto salėje vyko atviras moksleivių graplingo čempionatas, kurį organizavo Švenčionių sporto klubas „Liūto narvas“, vadovas Dainius Burokas ir Lietuvos graplingo federacija, kuriai vadovauja ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje žinomas sportininkas Kęstutis Smirnovas. Ir nors Lietuvos graplingo federacija įsikūrė tik šių metų pradžioje, bet, kad turi ateitį, parodė ir kartu su Švenčionių sporto klubu „Liūto narvas“ puikiai organizuotas moksleivių graplingo imtynių čempionatas, nes į varžybas suvažiavo apie 60 sportininkų iš Šakių sporto klubų „Audra“ ir „Ošimas“, Jurbarko sporto klubo „Pantera“, Vilniaus sporto klubo „Vale Tudo MMA akademija“, Molėtų sporto klubo „Igoramas“, Pakruojo sporto klubo „Skorpionas BJJ“, Jonavos sporto klubo „Sparta“, Kauno sporto klubo „Legion“ ir Švenčionių sporto klubo „Liūto narvas“. Tad varžybų dalyvių geografija gana plati.

Čempionato dalyvių pasveikinti atvyko Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis, įsteigęs taurę absoliučios svorio kategorijos nugalėtojui, Švenčionių seniūnė Ina Sinienė. Be jų varžybų dalyvius sveikino ir sėkmingų startų linkėjo Lietuvos graplingo federacijos prezidentas Kęstutis Smirnovas ir Švenčionių sporto klubo „Liūto narvas“ vadovas ir treneris Dainius Burokas.

Kadangi varžybų dalyvių buvo daug, sportininkai rungtyniavo ant dviejų kilimų. Prieš prasidedant kovoms varžybų dalyvius puikiu šokiu pasveikino sporto klubo „Liūto narvas“ aerobinės gimnastikos grupė „Liūtės“ bei daugkartinis Lietuvos svarsčių kilnojimo čempionas ir rekordininkas Gintaras Vilniškis. Švenčionių r. meras Vytautas Vigelis ir Švenčionių seniūnė Ina Sinienė ne tik pasveikino varžybų dalyvius, bet ir įteikė dovanas organizatoriams, o Lietuvos graplingo federacijos prezidentas Kęstutis Smirnovas ir sporto klubo „Liūto narvas“ vadovas Dainius Burokas varžybų rėmėjams įteikė padėkas.

Prasidėjus varžyboms teisėjų korpusui ir sekretoriatui darbo užteko. Kaip sakė vienas varžybų teisėjų Vytautas Smirnovas, svarbu, kad jaunieji sportininkai negautų traumų. Juk kartais įsijautę į kovos sūkurį sportininkai tiesiog gali nepajusti pavojingos ribos, po kurios traumos tikimybė išauga keleriopai. O tai, kad rimtų traumų pavyko išvengti, po varžybų patvirtino medikė Renata Makarovienė. Žinoma, buvo ir ašarų, ir nusivylimų. Sportas yra sportas, ir ypač dvikovinėje sporto šakoje kartais būna sunku nustatyti nugalėtoją. Čia jau lemia teisėjų profesionalumas ir objektyvumas.

Kadangi svorio kategorijų visose amžiaus grupėse buvo daug, tad čia paminėsiu tik nugalėtojus. Savo svorio kategorijose ir amžiaus grupėse tapo: Ernestas Snaudaitis, Deividas Zambacevičius, Ignas Šiaulinskas, Orestas Pelivanov, Eimantas Lukauskas, Markas Klimovas, Augis Povilaitis, Gustas Vaščiūnas, Ignas Vaičiūnas, Augustinas Antanaitis, Justinas Špiliauskas, Silvestras Zolochas, Ernestas Varankevičius, Gabrielius Merkeliūnas, Paulius Žemrieta, Artur Murašov, Edmundas Masaitis, Elvis Krakauskas, Edvardas Kiršanskas, Rokas Petraitis ir Klaudijus Kunšteinas.

Pasibaigus kovoms amžiaus grupėse ir svorio kategorijose, nepaisydami nuovargio net 14 sportininkų pareiškė norą dalyvauti kovose dėl absoliutaus svorio kategorijos nugalėtojo. Puikiai taktiškai įveikęs savo varžovus juo tapo Rokas Petraitis (Vilniaus „Vale Tudo MMA akademija“ sporto skubas), kuriam ir buvo įteikta varžybų globėjo rajono mero Vytauto Vigelio įsteigta taurė.

O kaip sekėsi pirmą kartą imtynėse dalyvavusiems jauniesiems sporto klubo „Liūto narvas“ sportininkams? Antras vietas iškovojo Kasparas Masevičius, Augustinas Petrovskis, Natas Burokas ir Orestas Jakubovskis, o trečias – Maksimas Dalgeda ir Lukas Kirka.

Čempionato nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti atitinkamo laipsnio diplomais, medaliais ir taurėmis.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis