Mes turime 274 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1236
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17437
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93467
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Jaunimui – įdomiai apie sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą

2014 m. spalio 15 d. trečiadienis Nr. 78 (1416)

2014 metų rugsėjo mėnesį Švenčionių profesinio rengimo centre pradėtas vykdyti projektas „2014 – vaikų sveikatos metai“. Projektą finansuoja Neformalaus ugdymo centras. Jo tikslas – užtikrinti vaikams lygias galimybes dalyvauti neformaliajame švietime populiarinant sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą. Vykdant projektą, rugsėjo 24 dieną buvo organizuota tradicinė akcija „Bėgimas už sveiką ir blaivią Lietuvą“, kurioje dalyvavo apie 60 dalyvių iš VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokyklos, Zarasų žemės ūkio mokyklos, Adutiškio vidurinės mokyklos ir Švenčionių profesinio rengimo centro. Visi dalyviai sėkmingai įveikė 3 kilometrų distanciją. Nugalėtojai ir prizininkai apdovanoti medaliais, diplomais ir dovanomis. Visiems dalyviams įteiktos atminimo apyrankės.

Kiekvienas žmogus pagal galimybes ir poreikius galėjo pasirinkti pageidautiną veiklą. Renginio metu šiaurietiško ėjimo pamoką vedė projekto partneriai – Švenčionių visuomenės sveikatos biuro darbuotojai, kurie dalyvius supažindino su šios sporto šakos nauda žmogaus organizmui, atlikimo technika.

Projektas „2014 – vaikų sveikatos metai“ bus vykdomas spalio ir lapkričio mėnesiais. Planuojama vesti mokiniams plaukimo pamokas Ignalinos baseine, taip pat dalyvausime Zarasų žemės ūkio mokyklos organizuojamame konkurse „Mis Mokykla 2014“.

Veiklos skatins dalyvius daugiau dėmesio skirti sveikam ir aktyviam gyvenimo būdui, ugdys pasitikėjimą savimi, sieks stipresnio bendravimo ir bendradarbiavimo.

Jolita MASEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis