Mes turime 295 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1142
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26272
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73598
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Triukšmadarys sulaukė atpildo

2014 m. rugsėjo 27d. šeštadienis Nr. 73 (1411)

Jau visus metus Švenčionių mieste Taikos gatvės 18-ame name daugiabutyje gyventojus terorizavęs asmuo sulaukė ypatingo Temidės dėmesio. Pasirodo, ir šiandien dar gyvena žmonės, kurie visiškai nesilaiko įstatymų ir paprastų buities taisyklių, nepaiso visuomeninių gyvenimo normų, tarsi už lango būtų ne XXI amžius, o gūdūs viduramžiai. Taigi vienas iš tokių Švenčionių miesto gyventojas P.P. per palyginus tikrai neilgą laiko tarpą – 9 mėnesius sugebėjo nusižengti net 32 kartus.

Mėgstamiausias pažeidėjo „hobis“ – trukdyti kaimynams ilsėtis organizuojant savo bute diskotekas, tokių šio „melomano“ pažeidimų policija užfiksavo net 7, taip pat minėtas veikėjas nevengia ir chuliganiškai pajuokauti bei šiaip iškrėsti kokią šunybę – užfiksuoti 4 chuliganizmo atvejai, sąraše yra ir pasipriešinimas policijos pareigūnui, melagingas spec. tarnybų iškvietimas, girto pasirodymas viešoje vietoje, smulkus svetimo turto pagrobimas – žodžiu, nemaža dalis administracinio teisės pažeidimo kodekso. Tačiau mūsų įstatymai yra pakankamai humaniški, todėl šiam piliečiui, kaip ir visiems kitiems Lietuvos gyventojams suteikta teisė gailėtis, pasitaisyti bei grįžti į doros kelią. Už išvardintus pažeidimus ir policija, ir teismas, nagrinėdamas administracinių teisės pažeidimų bylas, skyrė įspėjimus ir baudas. Baudų paskirta net virš 6000 Lt, tačiau, matyt, šie sprendimai užkietėjusio pažeidėjo nė kiek nesujaudino, tad natūralu, kad galų gale buvo nuleistas teisingumo kardas ir nenaudėlis gavo tai ko ir nusipelnė – arešto bausmę. O, kad bausmės tikslai būtų pasiekti ir, kad galbūt gėdos jausmas pasiektų kažkur pasislėpusią pažeidėjo sąžinę, jis buvo nugabentas 20 parų apmąstymams į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Švenčionių RPK inf.