Mes turime 272 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2949
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21493
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68819
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pilietiškumo pamoka

2014 m. rugsėjo 20 d. šeštadienis Nr. 71 (1409)

Vasara iškeliavo ilsėtis, suvėrusi gražiausių įspūdžių smilgas, o rugsėjis pasodino prie knygų ir, žinoma, mokyklinės kasdienybės. Gal neištvertume tos monotonijos, jei ne staigmenos.

Mums, Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos II a klasės mokiniams, antrosios savaitės pabaiga padovanojo pilietiškumo pamoką. Seimo narys Petras Čimbaras pakvietė į Lietuvos Respublikos Seimo rūmus. Po griežtos patikros linksma Seimo nario Petro Čimbaro šypsena oficialiuose rūmuose nuteikė viltingai. Dalykiška ekskursija po Kovo 11-osios, Prezidento A. M. Brazausko, Konstitucijos, ekspozicijų sales buvo nauja ir netikėta patirtis. O rudens sesijos plenarinio posėdžio stebėjimas iš balkono paliko netikėtą įspūdį. Parlamentarai jautėsi laisvi, paprasti, tarsi niekieno nestebimi.

Gerbiamasis Petras Čimbaras pasikvietė pokalbio, kuriame šiltai, linksmai ir parastai kalbėjo, atsakinėjo ir į nepatogius parlamentarui klausimus, buvo atviras ir kartu diplomatiškas.

Atsisveikinę su Seimu pėstute patraukėme išpuoselėtu Gedimino prospektu į Valdovų rūmus. Ekskursijos vadovė supažindino su veikiančiomis ekspozicijomis ir atvėrė ne vieną istorijos klaidą. Pavyzdžiui, kad ir tai, jog Gedimino pilies pavadinimas yra istorinė klaida. Netikite, užsisakykite pilietinę pamoką į Valdovų rūmus.

Lauksime kitos pilietiškumo pamokos. Ačiū Seimo nariui Petrui Čimbarui ir visiems kitiems, kurie mums padovanojo tokią puikią kelionę!

Vaida ir Augustė SKREBŪTĖNAITĖS