Mes turime 406 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3949
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14136
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90166
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Rugsėjo 1-ąją policijos pareigūnai budės prie visų mokyklų

2014 m. rugpjūčio 30 d. šeštadienis Nr. 65 (1403)

Šią savaitę baigiasi ne tik vasara, bet ir moksleivių atostogos. Pirmadienį, rugsėjo 1-ąją, šimtai šventiškai pasipuošusių mokinių skubės į mokyklas. Pirmoji mokslo metų savaitė reikalauja padidinto atsargumo iš visų eismo dalyvių, ypač vairuotojai turi būti atidūs, nes vaikai pirmomis dienomis dažniausia vis dar gyvena pasibaigusių atostogų nuotaikomis, o apie atsargumą pamiršta. Kokių priemonių, užtikrinančių į mokyklas skubančių mokinių saugumą, imsis Vilniaus AVPK Švenčionių RPK policijos pareigūnai? Apie tai ir papasakojo Vilniaus AVPK Švenčionių RPK Viešosios policijos skyriaus viršininkas Arvydas Grigianecas.

- Rugsėjo 1-ąją stiprinsime budinčių policijos pareigūnų pajėgas. Stengsimės, kad policijos pareigūnai budėtų prie kiekvienos mokyklos. Bus principingai žiūrima į KET pažeidimus. Ypatingas dėmesys bus skiriamas pėsčiųjų perėjoms. Vairuotojai turi laikytis KET reikalavimų, o jei nesilaikys – bus baudžiami. Rugsėjo 1-ąją pareigūnai prie mokyklų budės faktiškai visą dieną, o ir visą savaitę prie mokyklų policijos pareigūnai budės nuo 7 val. ryto. Padidintas dėmesys mokinių saugumui gatvėse ir keliuose užtikrinti bus ir visą rugsėjį. Bus kreipiamas dėmesys ir į saugų vaikų vežimą tiek automobiliais, tiek dviračiais. Vežant vaiką dviračiu turi būti įrengta speciali kėdutė ir, žinoma, laikomasi kitų dviratininkams KET numatytų reikalavimų. Tai ir liemenės, atspindinčios šviesą, žibintai, o vaikams – dar ir šalmai. Norėčiau atkreipti tėvų dėmesį, kad vaikams primintų Kelių eismo taisykles, paaiškintų, kaip saugiai pereiti gatvę tiek nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje, tiek ir ten, kur yra įrengtas šviesoforas. Bus tikrinamas ir transporto priemonių, vežančių vaikus, vairuotojų blaivumas. Čia turiu galvoje geltonųjų ir maršrutinių autobusų vairuotojus, o ir kiti transporto priemonių vairuotojai neturėtų atsipalaiduoti, nes įvairių priemonių bei akcijų artimiausiu metu bus nemažai ir jas vykdysime ne tik mes, bet ir pareigūnai, atvykę iš Vilniaus. Bus tikrinamas vairuotojų blaivumas, greitis, chuliganiškas vairavimas. O tam, kad vaikai prisimintų Kelių eismo taisykles, mokyklose bus skaitomos paskaitos. Ir dar vienas pastebėjimas – tėvai turėtų aprūpinti visomis priemonėmis vaikus, į mokyklą važiuojančius dviračiu, o tokių, kol orai geri, būna nemažai. Vairuotojams dar kartą noriu priminti, kad nuo jų budrumo, atsargumo priklauso situacija keliuose ir gatvėse, nes vaikai yra vaikai, ypač mažesni dažnai pamiršta savisaugą, tad nuo žmogaus, sėdinčio už vairo, dėmesingumo priklauso ir jų saugumas. Norėčiau paprašyti, kad tie, kas gali, kam nelabai toli, į Rugsėjo 1-osios šventę mokyklose ateitų pėsčiomis, nes prie mokyklų susidaro ištisos spūstys. Tas pats liečia ir į mokyklas automobiliais važiuojančius moksleivius. Suprantu, kad kartais norisi pasipuikuoti prieš draugus, ypač jei vairuotojo pažymėjimą gavai vasarą, bet užteks to laiko, o rugsėjo 1-ąją galima ir pėsčiomis į mokyklą ateiti. Rugsėjo 1-ąją ir vėliau kviesčiau visus eismo dalyvius būti tolerantiškiems, laikytis KET reikalavimų, tai padės apsaugoti moksleivius ir išvengti nelaimių, - apie numatomas priemones mokinių ir kitų eismo dalyvių saugumui užtikrinti baigia pasakoti Vilniaus AVPK Švenčionių RPK Viešosios policijos skyriaus viršininkas Arvydas Grigianecas.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis