Mes turime 600 svečius ir 1 narį online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4425
mod_vvisit_counterŠią savaitę:10835
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92584
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Tokio Kontrolės komiteto pirmininko dar nebuvo - apleistos žemės, apleistas komitetas...

2014 m. rugpjūčio 23 d. šeštadienis Nr. 63 (1401)

Susipainiojo Klipčių interesai - tėvas Klipčius balsavo sūnaus naudai. Tarybos nariai rengia skundą Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai

Ketvirtadienį vykusiame rajono savivaldybės tarybos posėdyje didžiausio opozicijos pasipriešinimo visai netikėtai sulaukė, atrodytų, tik procedūrinis klausimas – apleistų žemių sąrašo tvirtinimas. Įstatymas reikalauja, kad minėtą sąrašą savivaldybė pateiktų valstybinei mokesčių inspekcijai iki rugpjūčio 25 d.  Dalykas naujas, tad ne visi seniūnai suspėjo laiku pateikti sąrašus, bet tai juk ne priežastis visiškai atidėti klausimo svarstymą. Opozicija būtent to reikalavo. Pasirodo, ne šiaip sau – apleistų žemių savininkų sąraše – Klipčius jaunesnysis, Rimantas. Liberalai reikalavo visai nesvarstyti klausimo, o kaltuosius nubausti. Laiku neįvykdžiusiems užduoties seniūnams administracijos direktoriaus pavaduotojas tikrai pažadėjo nuobaudas, bet nutolinti nemalonumų savo nariui liberalams nepavyko. Dėl pateikto sąrašo sprendimas balsų dauguma priimtas, kitame tarybos posėdyje jis bus papildytas. Visi 6 opozicijos  nariai balsavo „prieš“ (Rimantas Klipčius išvis į posėdį neatvyko).  Po balsavimo nepriklausomas tarybos narys Darius Velička  pastebėjo, kad liberalas Rimas Klipčius, pažeidė Viešų ir privačių interesų įstatymą, balsuodamas jo sūnų liečiančiu klausimu ir sūnaus naudai siekdamas, kad sūnui nepalankus sprendimas būtų nepriimtas.

Na, o savo žeme nesirūpinantiems apsileidėliams teks labiau pakrapštyti pinigines žemės mokesčiui – remdamasi  sąrašu, VMI apleistų žemių savininkams taikys didesnį mokesčio tarifą.

Žemių ir milžiniškų skolų reikaluose gerokai susipainiojusiam tarybos nariui Rimantui Klipčiui (sūnui) tai dar vienas smūgis. Jį ir taip persekioja antstoliai,  turintys išieškoti apie pusę milijono litų skolų. Beje, apleistoji žemė Kirdeikų kaime taip pat antstolių areštuota.

Galimai dėl tokių peripetijų abu Klipčiai (tėvas ir sūnus) įžūliai vengė deklaruoti viešus ir privačius interesus net keliskart raginami Vyriausioji tarnybinės etikos komisijos, galop perdavusios bylą teismui, kuris abiem skyrė administracines baudas.

Opozicija, kuriai priklauso Kontrolės komiteto pirmininko postas, nesurado tarp savųjų į šias pareigas tinkamesnio kandidato, kaip tokios štai reputacijos jaunuolį, švelniai tariant, vargu ar tinkantį net tarybos, kuri yra aukščiausias rajono valdymo organas,  nariu būti. Tokio Kontrolės komiteto pirmininko iki šiol dar nebuvo – komitetas visiškai neveikia.

Kirdeikių kaime apleistos žemės savininkas tarybos narys Rimantas Klipčius oficialiai prisistato jaunuoju ūkininku, bet, remiantis garsiu posakiu,  greičiausiai ūkininkauja tik šlepetės. Gal kam ir bus naujiena, kad Rimanto Klipčiaus  šeima gyvena Vilniuje. Nepaisant to, tėvo pėdomis visame kame sekantis jaunasis Klipčius veržiasi į valdžią mūsų rajone. Tik ar vilniečiams labai svarbios mūsų problemos?

Irena PAULIUKEVIČIENĖ