Mes turime 423 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:10865
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19903
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:99024
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Trimitų vasaros paletės“ akordai

2014 m. rugpjūčio 9 d. šeštadienis Nr. 60 (1398)

Vaikų ir jaunimo meistriškumo ugdymo stovykla „Trimitų vasaros paletė“ – tai tęstinė ugdymo programa, vykdoma VŠĮ „Pabradės orkestro“ jau nuo 2006 m. – Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centre. Šio projekto vadovas ir autorius Pabradės miesto kultūros centro, Pabradės fanfarinio ir Pavoverės varinių dūdų orkestrų vadovas Bronislovas Vilimas.

2014 m. birželio mėnesį į meistriškumo ugdymo stovyklos veiklą buvo įtraukti vaikai ir jaunimas, muzikuojantys Pavoverės filialo varinių dūdų orkestre. Vaikai turėjo puikią galimybę tobulinti savo muzikinius įgūdžius. Darnaus muzikavimo metu buvo lavinami vaikų ir jaunimo tarpusavio neformalaus bendravimo įgūdžiai. Muzikantai Kaltanėnuose buvo užimti prasminga ir turininga veikla. Formavo ne tik gyvenimo-asmeninius ir socialinius įgūdžius, bet ir sveikos gyvensenos poreikį, įtraukiant į muzikinę veiklą, ugdė psichologinį atsparumą, buvo mokomi bendrauti ir bendradarbiauti.

Vaikai ir jaunimas meistriškumo ugdymo stovykloje galėjo plėsti pažintines galias, formuoti jaunų žmonių kūrybiškumą ir iniciatyvumą. Stovyklos dalyviai šioje stovykloje turėjo puikią galimybę pabūti su bendraminčiais, pagyventi muzikinėje aplinkoje, galėjo labiau pažinti pučiamųjų instrumentų orkestrų žanrą, praplėsti akiratį, prasmingai ir turiningai praleisti laisvalaikį.

Didžiausias dėmesys šiais metais buvo skirtas pasiruošimui jubiliejinei 2014 m. Lietuvos Dainų šventei „Čia mano namai“. Dalyvaudami šioje stovykloje jaunieji muzikantai puikiai pasiruošė 2014 m. Lietuvos Dainų šventei, daug repetavo. Orkestras grojo pučiamųjų instrumentų orkestrų koncerto „Vario audra“ – Vilniaus krašto programos ir Dainų dienos kūrinius.

Kadangi stovykla organizuojama Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centre, vaikams buvo suteikta puiki galimybė susipažinti su Kaltanėnų miesteliu, jo apylinkėmis, juos supančia gamta, Aukštaitijos nacionaliniu parku, jame esančiais archeologijos, istorijos, gamtos paminklais.

Vaikai ir jaunimas turėjo galimybę pasimėgauti dūmine, garine pirtimi, paplaukioti baidarėmis, valtimis, dalyvavo organizuojamose futbolo, krepšinio, stalo teniso, dažasvydžio varžybose.

Vaikai ir jų vadovai dėkingi Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centro direktoriui Kęstučiui Lisauskui, puikiam stovyklos personalui, o ypač šeimininkėms, kurios labai skaniai gamino įvairiausius patiekalus.

Vaikai grįžo namo kupini įspūdžių, laimingi ir be galo nekantraujantys vėl ten kitais metais sugrįžti. Stovyklos dalyvių prisiminimuose dar ilgai skambės „Trimitų vasaros paletės“ akordai.

Lolita VILIMIENĖ