Mes turime 423 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3795
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19996
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96026
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Projekto „Dešimt dienų sveikatingumo taku“ startas

2014 m. rugpjūčio 2 d. šeštadienis Nr. 58 (1396)

Nuostata „Sveikam kūne ir siela sveika“ yra aktuali visiems. Kiekvienam turėtų būti aišku ir tai, kad savo sveikata pasirūpinti pirmiausia turėtumėm patys. Švenčionėlių socialinių paslaugų centras vykdo projektą „Dešimt dienų sveikatingumo taku“. Pagrindinė projekto idėja - visus vaikus ir suaugusius įtraukti į vieną draugišką komandą, kuri sportuoja, medituoja, laisvalaikį leidžia prie vandens telkinių ir mokosi išgyventi gamtoje.

Kai ateina vasaros atostogų metas, visi draugiškai einame ir važiuojame semtis jėgų, sveikatos ir energijos į gamtą. Jau esame aplankę gražiausias Žeimenos upės pakrantes, aktyviai ilsėjomės prie Sergelio ežero, sportavome poilsiavietėje prie Pempelkos kaimo. Štai ir vėl vykome aktyviai pailsėti prie Keročio ežero. Vaikai išmoko stebėti gamtos grožį, įrengti stovyklavietę, teisingai užkurti laužą, gaminti valgį lauko sąlygomis. Visi energijos nestokojo - linksmai pliuškenosi vandenyje, žaidė su kamuoliu, badmintoną. Keli berniukai žvejojo ir mokė mažesnius, kaip teisingai reikia elgtis su meškere. Pailsėję sutvarkėme teritoriją prie Keročio. Daugeliui vaikų kilo noras tvarkyti teritoriją miške, prie ežerų, rūpintis gamta. Savo patirtais įspūdžiais jie dar ilgai dalinosi su draugais, išreiškė norą dar kur nors keliauti su palapinėmis.

S.Veikutienė, J.Trebnik, V.Petkūnienė

 
Reklaminis skydelis