Mes turime 294 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:460
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25590
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72916
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kokybiškos prekės biurui ir mokyklai – jau čia

2014 m. rugpjūčio 2 d. šeštadienis Nr. 58 (1396)

Švenčionyse atsidarė nauja biuro ir mokyklinių prekių parduotuvė

Visada smagu matyti, kai buvęs tuščias pastatas atveria duris, atgyja su nauja veikla. Švenčionių miesto centre, Vilniaus g. 12, per pačius karščius buvo ypač „karšta“. Buvusiose „Rūtos“ parduotuvės patalpose, kurios pastaruoju laiku stovėjo tuščios, vėl vyko pasirengimas parduotuvės atidarymui. Turint mintyje, kad parduotuvė skirta biuro prekių pirkėjams ir moksleiviams, įkurtuvės pačiu laiku. Likus mėnesiui iki mokslo metų pradžios, moksleiviai ir jų šeimos jau ima rūpintis mokykliniais reikmenimis, išrankesni dažnai neranda norimos kokybės prekių.

Naujoji parduotuvė priklauso UAB „VVM SERVIS“ ir yra Minkovų šeimos verslas. „Įmonė ne nauja, dirba trejus metus, pagrindinė veikla – autoservisas, - pasakoja akcininkė Virginija. - Turbūt stebina tokia nesusijusi nauja veikla kaip biuro prekės. Įsigijome patalpas, kurį laiką jos stovėjo tuščios, o naują veiklą pasiūlė susiklosčiusios aplinkybės, kai savo kailiu patyrėme prekių mokyklai poreikį apipirkdami savo vaikus. Vietoje ne visko radome, teko belstis į Uteną arba Vilnių“.

Ponia Virginija sako, kad nerado vietoje ir kai kurių prekių biurui. Tada ir kilo idėja praplėsti įmonės veiklas ir imtis prekybos biuro ir mokyklinėmis prekėmis. Idėja, žinoma, rizikinga – prekės specifinės, smulkios. Vis dėlto verslininkai nusiteikę optimistiškai. Daugėja pirkėjų, vertinančių kokybę, o būtent į tai – kokybiškas prekes – ir užsibrėžę orientuotis verslininkai.

Kokybiška prekė, žinoma, kainuoja brangiau, nors teisingiau būtų sakyti, kad už ją sumokame daugiau. Jeigu skaičiuosime jos tarnavimo laiką, gali paaiškėti, kad ne taip jau ir brangiau, o kartais net pigiau. Pigus rašiklis dažnai jau po kelių dienų sulūžta arba tiesiog nerašo, vėl pirk naują. Taip pat ir kitos prekės. Jau nekalbant apie tai, kad gerą priemonę maloniau į rankas paimti.

Bus parduotuvėje ir pigesnių prekių, bet savininkai sako sieksią, kad kokybė nebūtų prasta, o kaina optimali. „Stengsimės kainų neužkelti, žmonių neskriausime, geriau pelno sąskaita antkainį sumažinsime iki minimumo, kad kaina pirkėjams būtų prieinama“, - sako Virginija. Visų reikalingų mokyklai prekių – nuo pieštuko iki kuprinės – jau galima nusipirkti. „Stengsimės, kad ir pratybas galima būtų nusipirkti vietoje be problemų. Prašysime mokyklų, kad nurodytų autorius, su kuriais dirba, ir atvešime“, - žada Virginija.

Parduotuvė pasirengusi dirbti aktyviai ir lanksčiai. Patys patyrę nepatogumų įsigydami biuro prekes – to nėra, to reikia laukti, to išvis netiekia – verslininkai žada patogias paslaugas biurui. Biuro prekių bus galima įsigyti neišeinant iš biuro. Įmonės galės prisijungti ir užsisakyti prekių internetu, o prekes bus atvežtos į vietą. Asortimentas bus platus, o retų prekių galima bus užsisakyti iš katalogo.

Bus ir verslo dovanos, antspaudai. Rugpjūčio 1 d. atidarytos parduotuvės darbas įsibėgėja, vitrinose – jau gana platus asortimentas. Pagrindiniai tiekėjai - „Biuro pasaulis“, „Ofis day“ – prisideda prie spartaus prekių pristatymo ir asortimento plėtimo. Visiška naujovė – prekės buhalteriams, kurias tiekia vokiečių firma „Leitz“, tai segtuvai, archyvavimo priemonės ir kt.

Kol kas prekiaujama tik „popierinėmis“ biuro prekėmis, bet einant į koją su modernių priemonių plitimu, ištyrus pirkėjų poreikį, tikriausiai atsiras ir kompiuterinių prekių.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ