Mes turime 555 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:11782
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20820
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:99941
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Tvarkomas III paplūdimys prie Žeimenos upės

2014 m. liepos 16 d. trečiadienis Nr. 53 (1391)

Švenčionėliuose prie Žeimenos upės III paplūdimyje jau kuris laikas intensyviai verda darbai: stumdomas gruntas, lyginamas žemės paviršius, vyksta teritorijos planiravimas, ruošiamas pagrindas takui, tinklinio, vaikų žaidimo aikštelėms, kertami ir raunami krūmynai. Čia Švenčionėlių bendruomenė „Žeimena“ vykdo pagal „Vietos plėtros 2009-2014 metų strategija“ prioritetą „VVG teritorijos atnaujinimas ir plėtra siekiant gerinti gyventojų gyvenimo kokybę“ projektą „Žeimenos paplūdimio, sporto ir vaikų žaidimų aikštelių įrengimas ir pritaikymas Švenčionėlių bendruomenės poreikiams tenkinti“.

Šis projektas yra laukiamas daugelio Švenčionėlių miesto gyventojų ir svečių. Juk, pasak projekto sumanytojų, Žeimenos upės skardžiai, pušynais apaugusios pakrantės gražūs ir vaizdingi, tačiau visa tai nėra pritaikyta viešam visuomeniniam naudojimui. Paplūdimyje prie Žeimenos upės Kranto gatvėje Švenčionėlių mieste vasarą tradiciškai rengiamos šventės, čia lankosi labai daug žmonių, mėgsta ilsėtis švenčionėliškiai ir atvykstantys turistai su šeimomis, todėl įrengti ir sutvarkyti viešąsias erdves ir pritaikyti jas gyventojų poreikiams buvo tiesiog būtina. Šis paplūdimys yra masinio susibūrimo vieta įvairiu metų laiku, todėl jį tinkamai įrengus juo žmonės galės naudotis patogiai ir saugiai. Juk nesutvarkytoje teritorijoje poilsiauti daug pavojingiau negu tam specialiai pritaikytoje.

Sutvarkius gruntą ir įrengus tinkamą pagrindą, bus montuojami lauko baldai, persirengimo kabina, lauko tualetas, takelis, tiltas, tinklinio ir vaikų žaidimo aikštelės, vykdomi kiti darbai. Kai bus viskas įgyvendinta iki galo, poilsiauti ar trumpam apsistoti, ar tiesiog užsukti išsimaudyti bus patogu, jauku ir saugu.

Irena POŽĖLIENĖ