Mes turime 373 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2534
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18735
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94765
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Darbiečiai šventė sąskrydyje prie Lūksto ežero

2014 m. liepos 16 d. trečiadienis Nr. 53 (1391)

Dalyvavo gausi švenčioniškių delegacija

Savaitgalį Varnių regioniniame parke, prie Lūksto ežero, vyko dešimtasis Darbo partijos sąskrydis, į kurį susirinko pustrečio tūkstančio darbiečių iš 58 partijos skyrių visoje Lietuvoje. Švenčionių skyriaus pirmininkas Vytautas Vigelis tradiciškai vyko su didele rajono darbiečių delegacija – beveik 100 asmenų, gerai nusiteikę ir pasirengę smagiems išbandymams įvairiose rungtyse bei konkursuose, vieningi ir draugiški. Tai ryškus darbiečių bruožas, išskiriantis juos iš kitų,  ir pergalėse ir sunkiomis akimirkomis  - drauge.

 

Sveikino svečiai

Pasveikinti sąskrydžio dalyvių atvyko Ministras Pirmininkas, Lietuvos socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius, partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininko pavaduotojas Petras Gražulis, Kauno savivaldybės tarybos narys, visuomeninio judėjimo „Dirbam Kaunui“ vadovas Gintautas Labanauskas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos sąjungos Telšių skyriaus pirmininkas Algirdas Tarvainis, Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus, Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmų pirmininkas Andriejus Stančikas, Lietuvos švietimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininkas Eugenijus Jesinas, Jaunimo organizacijos DARBAS pirmininkas Benas Cechanavičius. Svečiai dėkojo už kvietimą atvykti, bendrą darbą kartu ir abipusį pasitikėjimą.

Į sceną žengusi lydima pavaduotojų, Darbo partijos deleguotų ministrų ir kitų bendražygių, Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė sveikino jau dešimtą kartą Varniuose susirinkusius sąskrydžio dalyvius bei linkėjo partiečiams gerai pailsėti. „Darbiečiai moka dirbti, moka linksmintis. Mes visada kartu, visada draugiški ir vieningi“, — sakė partijos pirmininkė.

 

Patvirtino kandidatą į žemės ūkio ministro postą ir rinkimų štabo vadovą

Sąskrydyje buvo skirta laiko ir rimtiems sprendimams. Darbiečių taryba patvirtino kandidatą į žemės ūkio ministro postą ir rinkimų štabo vadovą. Posėdžiavusi Darbo partijos taryba patvirtino kandidatę į žemės ūkio ministro postą, kuria tapo Virginija Baltraitienė. „V. Baltraitienė yra patyrusi ir kompetentinga politikė, kuri labai gerai išmano žemės ūkio politikos subtilybes ir specifiką, todėl ji puikiai susitvarkys su šiomis naujomis pareigomis“, – užtikrinta Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė. Dėkodama partiečiams už suteiktą pasitikėjimą, V. Baltraitienė sakė, kad naujajame poste ji dirbs kartu su Seimo Kaimo reikalų komitetu ir partijos kaimo reikalų komitetu, kad per likusius dvejus metus iki kadencijos pabaigos būtų iki galo įgyvendinta Darbo partijos rinkimų programa žemės ūkio politikos srityje. Taip pat taryba patvirtino artėjančių savivaldybių tarybų ir už dviejų metų įvyksiančių Seimo rinkimų štabo vadovą. Juo vienbalsiai buvo išrinktas Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys. Artimiausiu metu jis ketina pristatyti rinkimų štabų struktūrą, juose dirbsiančius žmones ir rinkimų kampanijos viziją. „Artėjančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose mūsų laukia naujovė – tiesioginiai mero rinkimai. Todėl vasaros metu skyriai turės išdiskutuoti ir priimti sprendimus dėl kandidatų į merus, o rudenį pradėsime darbais, t. y., patvirtinsime savo partijos kandidatus“, – kalbėjo V. Gapšys. Pasak Darbo partijos pirmininkės Loretos Graužinienės, partijos vadovybė artimiausiu metu planuoja apsilankyti visuose skyriuose ir pristatyti rinkimų naujoves partiečiams.

 

Liejosi linksmybės

Rinktis į sąskrydį darbiečiai pradėjo dar penktadienį. Tądien vyko žvejybos varžybos bei diskoteka. Šeštadienio dieną po oficialaus atidarymo ir vėliavų pakėlimo buvo organizuojamos įvairios sporto varžybos (krepšinis, futbolas, tinklinis, šachmatai, šaškės), estafetės (konkūras, kunigunda, virvės traukimas), veikė burbuliatorius vaikams, buvo šokami linijiniai šokiai, jogos užsiėmimai, o vakare iškilmingai įteikti apdovanojimai rungčių nugalėtojams. Norintieji galėjo išbandyti pirtį ir lietuviškus SPA malonumus, kartu stebėti tiesioginę Pasaulio futbolo čempionato transliaciją. Tradiciškai Darbo partijos vadovybės delegacija aplankė visus partijos skyrius, kur buvo svetingai sutikti ir išmoningai pasveikinti. Visą sąskrydį vainikavo šventiniai fejerverkai, o gerą nuotaiką visiems dalyviams dovanojo atlikėjos Inga Valinskienė, Džordana Butkutė ir grupė „Tobasco“.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis