Mes turime 298 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5850
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19710
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92067
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kunigas Vidas Smagurauskas atsisveikino su Švenčionių dekanatu ir parapija

2014 m. liepos 12 d. šeštadienis Nr. 52 (1390)

Rinkdamiesi kunigystę žmonės renkasi ne tik tarnystę Dievui, žmogui, bet ir gerai supranta, kad viso gyvenimo vienoje parapijoje neištarnaus. Tokia jau katalikų bažnyčios politika. Pabuvai vienoje vietoje, keliauk į kitą. Šiemet kaip niekad daug Vilniaus vyskupijos kunigų, arkivyskupo Gintaro Grušo sprendimu, keičia savo tarnystės vietas. Pasikeitė ir visų trijų rajono miestų: Švenčionių, Švenčionėlių ir Parbadės, parapijų klebonai.

Sekmadienį, liepos 6-ąją, paskutines savo, kaip Švenčionių Visų Šventųjų parapijos klebono ir kaip Švenčionių dekano, mišias Švenčionių bažnyčioje aukojo kunigas Vidas Smagurauskas, išbuvęs Švenčionių parapijoje daugiau nei 9 metus. Ilgam parapijiečių atmintyje išliks ne tik jo darbai, padaryti tvarkant bažnyčios aplinką, bet ir graži ir įsimintina šventė, skirta Švenčionių Visų Šventųjų parapijos 600 metų jubiliejui. Liks istorijoje ir kiti šiai datai skirti darbai, tarp jų – ir ties Kurpių kaimu pastatytas kryžius.

- Pagrindinė kunigo misija – žmonių sielių išganymas. Jei kunigas padėjo bent vienai sielai pasirinkti teisingą kelią, jis savo misiją atliko. Buvau ir esu toks, koks esu: paprastas, atviras, gal kartais per geras, bet kitoks negalėjau ir negaliu būti. 9 metai, praleisti kartu su jumis, tai daug. Žvelgiu į jūsų veidus, kuriuos pažįstu, ir galiu pasakyti, kad mes buvome kaip viena didelė šeima. Nepaisant to, kokie kunigai buvo iki manęs, ir bus po manęs, jūs, čia gyvenantys, gyvensite maldoje ir tikėjimu. Dievui svarbus jūsų buvimas, tikėjimas, malda. Kunigas, kaip ir kiekvienas žmogus, ieško ryšio su Dievu, yra kelionėje į Dievą. Dėkoju visiems už tą ėjimą į Dievą, už viską, ką kartu pavyko padaryti. Dėkoju kiekvienam parapijiečiui asmeniškai. Dėkoju už buvimą kartu ir esu dėkingas kunigams, su kuriais kartu teko tarnauti Švenčionių parapijoje. Viskas yra jumyse. Visas tikėjimas, gerieji darbai yra jumyse. Turite nuostabius, didingus Dievo namus – Švenčionių bažnyčią. Tai yra jūsų atvaizdas. Saugokite ir mylėkite savo bažnyčią, parapiją, išlaikykite tikėjimą. Gerbkite ir mylėkite kunigus, kurie ateis po manęs. Nuoširdus ačiū jums už viską, - pamokslo metu kreipdamasis į tikinčiuosius kalbėjo kunigas Vidas Smagurauskas, kuris taip pat už paramą ir pagalbą bažnyčiai nuoširdų ačiū tarė rajono merui Vytautui Vigeliui, kitiems rajono vadovams, tarybos nariams. Nes vien parapijos lėšomis daugelio darbų nebūtų buvę galima padaryti.

Pasibaigus šv. Mišioms, kurias kunigas Vidas Smagurauskas aukojo kartu su kunigais Steponu Tunaičiu ir Henriku Blaževičiumi, jau parapijiečiai dėkojo kunigui Vidui Smagurauskui už buvimą kartu, už maldas ir linkėjo sėkmės naujojoje tarnystės vietoje Ignalinos dekanato dekano ir klebono pareigose.

Toks yra kunigo gyvenimas: šiandien čia, ryt gali būti jau kitoje parapijoje, o Ignalina visai netoli ir kaip atsisveikindamas sakė kunigas Vidas Smagurauskas, visada mielai priims tuos, kam bus reikalinga jo pagalba.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis