Mes turime 331 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6372
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28259
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72242
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Iki liepos 1 d. būtina užregistruoti dujinius ginklus

2014 m. birželio 14 d. šeštadienis Nr. 45 (1383)

Nuo 2011 m. kovo 1 d. įsigaliojo Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo nauja redakcija. Pagal šio įstatymo nuostatas asmenys, turintys dujinius pistoletus ar revolverius, senovinius ginklus bei jų kopijas, taip pat nedidelės galios (2,5 J - 7,5 J) šaunamuosius ginklus, kuriuos įgijo iki įstatymo įsigaliojimo, privalo iki 2014 m. liepos 1 d. juos užregistruoti teritorinėse policijos įstaigose ir gauti leidimus ginklams.

Pareiškėjas, pageidaujantis užregistruoti minėtus ginklus ir gauti neterminuotą leidimą įsigyti ir laikyti (nešiotis) ginklus, pagal gyvenamąją vietą turi kreiptis į Licencijavimo skyrių ir pateikti ginklų registravimui būtinus dokumentus:

1. prašymą; (jeigu pareiškėjas – juridinis asmuo, Juridinio asmens registravimo pažymėjimą ir atsakingo už ginklus darbuotojo asmens dokumentą);

2. asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą;

3. sveikatos priežiūros įstaigos pažymas, kad asmuo neįrašytas į sveikatos priežiūros įstaigos įskaitą dėl alkoholizmo, narkomanijos ir nėra sveikatos priežiūros įstaigos priežiūroje dėl psichikos ligos ar sutrikimo (pažymų pateikti nereikia, jeigu asmuo turi galiojantį leidimą laikyti (nešiotis) ginklus).

Specialaus statuso subjektų pareigūnai gali pateikti pažymą (raštą), kad tarnybos metu turi teisę nešiotis šaunamąjį ginklą;

4. ginklą (-us), įsigytą (-us) iki 2011 m. kovo 1 d.

Šie metai yra paskutiniai metai, kai fiziniai ir juridiniai asmenys gali minėtus ginklus užregistruoti savo vardu arba priduoti juos realizuoti ar sunaikinti. Tiems, kas po 2014 m. birželio 30 d. be policijos išduoto leidimo, disponuos dujiniais ginklais, nedidelės galios šaunamaisiais ginklais, senoviniais ginklais ar jų kopijomis, bus taikoma baudžiamoji atsakomybė pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 253 str. (Neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis).

Vilniaus AVPK ragina Vilniaus apskrities gyventojus ir juridinius asmenis nelaukti paskutinių dienų ir suskubti atvykti į Licencijavimo skyrių, Birželio 23-iosios g. 10, Vilniuje  (fizinius asmenis į 102 kab., juridinius asmenis – 111 kab.), dėl dujinių pistoletų (revolverių), senovinių ginklų bei jų kopijų, taip pat nedidelės galios (2,5 J–7,5 J) šaunamųjų ginklų registravimo, kuriuos fiziniai ir juridiniai asmenys įgijo iki 2011 m. kovo 1 d.

Darbo laikas (interesantai priimami): pirmadieniais-ketvirtadieniais 7.30-16.15 val., penktadieniais 7.30-15.00 val., pietų pertrauka 11.30 – 12.15 val.