Mes turime 385 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5075
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21276
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97306
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Gyventojams lengviau teikti prašymus „Sodrai“

2014 m. birželio 7 d. šeštadienis Nr. 43 (1381)

Nuo šiol teikiant daugelį elektroninių prašymų pensijoms ir pašalpoms jų papildomai nereikia pasirašyti kvalifikuotu elektroniniu parašu.

Tai bus galima padaryti tiesiog prisijungus prie Elektroninės gyventojų aptarnavimo sistemos (EGAS), adresu www.gyventojai.sodra.lt.

Kvalifikuotas parašas daugeliu atvejų nemokamas ir juo aktyviai naudojasi draudėjai. Tačiau tarp gyventojų jis nebuvo labai paplitęs, tad teikiant kai kuriuos prašymus kildavo keblumų. Pakeitus teisės aktus ir atnaujinus programinę įrangą keblumai išspręsti.

Nuo šiol kvalifikuoto elektroninio parašo nereikės internetu teikiant prašymą skirti šių rūšių pensiją: senatvės, netekto darbingumo, išankstinės senatvės, našlių, našlaičių, nukentėjusiųjų asmenų valstybinę pensiją, valstybinę našlių ir našlaičių, taip pat kompensaciją už ypatingas darbo sąlygas.

Be to, kvalifikuoto parašo nereikės teikiant prašymą skirti ligos pašalpą dėl nelaimingo atsitikimo darbe ar profesinės ligos, skirti išmoką apdraustajam mirus, skirti netekto darbingumo vienkartinę, periodinę kompensaciją dėl nelaimingo atsitikimo darbe ar profesinės ligos.

Kvalifikuotas parašas tebėra reikalingas, jeigu asmuo turi samdomų darbuotojų ir įstatymas jam numato pareigą teikti socialinio draudimo pranešimus.

EGAS sistema jau naudojasi daugiau kaip 560 tūkst. šalies gyventojų. Per metus jie pateikia daugiau, kaip 330 tūkst. įvairių elektroninių prašymų.

Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos inf.

 
Reklaminis skydelis