Mes turime 156 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:340
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14339
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:61665
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Vasaros atidarymo šventė „Pajudam“ išjudino net pačius pasyviausius

2014 m. birželio 7 d. šeštadienis Nr. 43 (1381)

Gegužės 31 d. Naujo Strūnaičio kaime vyko smagus ir energingas renginys – vasaros atidarymo šventė „Pajudam“.

Šiuo projektu buvo siekiama suburti jaunimą, pritraukti tiek vietinį, tiek išvykusį jaunimą, kad nepamirštų savo gimtojo krašto, jo gamtovaizdžio. Mes norėjome įrodyti, kad galima gerai, linksmai bei naudingai praleisti laiką ne tik mieste, bet ir kaime.

Renginį vedė šmaikštusis Marius Mandrikas. Jis puikiai išmano savo darbą, yra tikras profesionalas, santūrus, intelektualus, bet tuo pačiu aktyvus ir užkrečiantis gera nuotaika.

Skambant pirmiesiems gitaros akordams ir pasigirdus švelniam balsui žiūrovų dėmesį prikaustė bei šventę pradėjo garsusis Gabrielius Vagelis. Dainininkas savo karjerą pradėjo „Chorų karuose“, taip pat jis yra vienas iš „Lietuvos balso“ finalininkų bei atrankos į „Euroviziją“ dalyvis.

Malonu buvo stebėti jaunuosius „Domino“ šokėjus, kuriems vadovauja Daiva Gerojimaitė.

Sodriu balsu dainavusi Šarūnė Dragūnaitė nepasimetė net dingus garso takeliui ir užbaigusi savo pasirodymą sulaukė gausių ovacijų ir žiūrovų palaikymo.

Vakaro vinimi tapo Jurgio Didžiulio pasirodymas. Nustebino betarpis dainininko bendravimas su žiūrovais. Kvietė visus arčiau scenos, o vėliau pats nulipo nuo scenos, vaikštinėjo tarp žiūrovų ir ragino kartu su juo dainuoti, pajudėti. Jo kūryboje aiškiai atsispindėjo emocingi Kolumbijos ritmai, kurie buvo paįvairinti elektroninės muzikos prieskoniais. Itin greiti ritmai privertė judėti net pačius pasyviausius klausytojus. Atlikėjas skatino žmones puoselėti aplinką bei padėti Strūnaičio kaimo neformaliam jaunimui sutvarkyti Strūnaičio ežerą. Net atlygio atsisakė mainais į sutvarkytą ežero pakrantę, na, o renginio organizatoriai pažadėjo Jurgiui nusiųsti nuotrauką, kurioje matytųsi jų nuveiktas darbas, ką jie ir padarė.

Smagų vasaros atidarymo renginį vainikavo ugnies teatro studijos „Liepsnose“ pasirodymas. Įžiebti tikrą ugnį žiūrovų širdyse, sužadinti pakilias emocijas ir jausmus bei profesionaliai valdyti ugnies įrankius yra komandos „Liepsnose“ pagrindinis tikslas. Stebint jų pasirodymą sunku buvo atitraukti žvilgsnį, ugnis tiesiog užbūrė...

Po renginio visi turėjo galimybę linksmai pasišokti diskotekoje, kurią vedė DJ Ska ir DJ Vycka.

Šis renginys nebūtų įvykęs be rėmėjų. Dėkojame Švenčionių rajono savivaldybės Jaunimo reikalų tarybai, Švenčionių miesto kultūros centrui, Strūnaičio seniūnijai, Arūnui Jastremskui, Jonui Jasiulioniui, Vaclovui Gabrinovičiui, Giedriui Šinkūnui, Andrejui Padūmiui, Gintarui Steponėnui, Elvinui Jastremskui, Vytautui Bulkai, VSAT Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardai ir jos vadui Algirdui Andrulioniui.

Brigita PAVLIUKEVIČIŪTĖ