Mes turime 321 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4835
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15022
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91052
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėlių kanklininkėms – I laipsnio diplomas

2014 m. birželio 4 d. trečiadienis Nr. 42 (1380)

Respublikinis vaikų ir jaunimo liaudies bei mišrių instrumentų ansamblių festivalis - konkursas „Tirlytis“ Panevėžyje rengiamas nuo 2004 metų kas dveji metai. Šventės renginiai vyksta kelias dienas ir sulaukia paprastai kelių šimtų dalyvių iš visos Lietuvos – daugiausia iš didžiųjų miestų meno ir muzikos mokyklų. Festivalis-konkursas turi savo emblemą, tradicijas, patys dalyviai išrinko renginiui vardą. Šiemet VI festivalyje-konkurse dalyvavo ir Švenčionėlių meno mokyklos kanklininkių trio Sonata Gudelaitytė, Greta Nalivaikaitė, Raminta Mikštaitė (mokytoja Milda Matijošiūtė). Ir ne šiaip sau dalyvavo – buvo įvertintos I laipsnio diplomu. Tai vienas iš aukščiausių apdovanojimų po „Grand Prix“. Tokią sėkmę šioms jaunosioms kanklininkėms jau prognozavo jų pasirodymas prieš kurį laiką Vilniuje B.Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje vykusiame respublikiniame liaudies instrumentų festivalyje „Pavasario sutartinė“. Čia švenčionėliškių kanklininkių trio išgirdo daug pagiriamųjų žodžių. Be to, šios mergaitės ne kartą sėkmingai pasirodė ir grodamos po vieną.

„Mažosios kanklininkės moka „papirkti“ publiką, - sakė jų mokytoja M.Matijošiūtė. – Visos tokios skirtingos, susiliejančios į vieningą trio. Santūrioji ir jautrioji Sonata, muzikalioji ir artistiškoji Greta bei charizmatiškoji ir skardžiabalsė Raminta atkreipia visų dėmesį savo nuoširdžiu muzikavimu“. Jaunųjų kanklininkių vadovė M.Matijošiūtė pasidžiaugė, kad dirbdama su tokiais perliukais, pasiekiančiais aukštų rezultatų, ji iš naujo atranda visus savo kūrybinio darbo džiaugsmus.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis