Mes turime 375 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5039
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30169
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77495
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Diplomų ir apdovanojimų lietus

2014 m. birželio 4 d. trečiadienis Nr. 42 (1380)

Mokslo metams artėjant į pabaigą kaip iš gausybės rago pasipila įvairios apžiūros, olimpiados, konkursai, festivaliai, kur moksleiviai gali parodyti, ko išmoko ir kiek pasiekė kokioje nors srityje. Be abejo, gausu ir įvairiausių meninių renginių, į kuriuos kelius jau seniai pramynė nemažas būrys Švenčionėlių meno mokyklos mokinių ir nudžiugino savo mokytojus bei tėvelius, sukėlę tikrą diplomų ir apdovanojimų lietų.

Pavyzdžiui, jau tradicinis ir gerai švenčionėliškiams žinomas bei pamėgtas VI respublikinis jaunųjų atlikėjų ir dailininkų festivalis-konkursas „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“, kur dalyviai ir muzikavo, ir piešė. Buvo surengtas ir seminaras mokytojams. Laureatu tapo Lukas Kuleš (mokytoja Loreta Šidlauskienė), diplomantais – Augustė Semėnaitė, Eglė Maliavkaitė (abiejų mokytoja Tatjana Šapokienė), Arnoldas Leleika (mokytoja Loreta Šidlauskienė), Greta Nalivaikaitė (mokytoja Milda Matijošiūtė). Piešinius piešė Deividas Nalivaika, Slavomiras Grincevičius (mokytojas Audronis Vilutis), Gintarė Jakubėnaitė, Greta Mančinskaitė, Raminta Stankevičiūtė (mokytoja Angelė Maliavkienė). Vaikų piešiniai buvo labai gražiai pasportuoti, laimėtojai ir dalyviai bei jų mokytojai apdovanoti atminimo dovanėlėmis.

Sėkmingas Švenčionėlių meno mokyklos mokiniams buvo ir XIV respublikinis fortepijoninių ansamblių konkursas-festivalis „Skambinu su draugu“, kuriame švenčionėliškiai sėkmingai dalyvauja taip pat jau ne pirmąjį kartą. Laureatais čia tapo Luko Kuleš ir Arnoldo Leleikos duetas (mokytoja Loreta Šidlauskienė), diplomantais Simonas Šalna ir Adriana Baltakytė (mokytoja Stela Turica). Padėkomis apdovanotas dviem fortepijonais grojusių Augustės Semėnaitės ir Eglės Maliavkaitės duetas (mokytoja Tatjana Šapokienė).

Lietuvos edukologijos universitete kasmet organizuojamas Jaunųjų muzikos atlikėjų festivalis „Piešiu muziką“, kuriame dalyvauti jau ketvirtąjį kartą asmeniškai kviečiamos Švenčionėlių meno mokyklos mokytojos Loreta Šidlauskienė, Tatjana Šapokienė ir Virginija Beržinskienė, kurios šiemet nusivežė itin daug talentingų jaunųjų muzikantų. Karolina Januš, Barbora Giedrytė, Emilija Gruškaitė, Dominyka Jurkevičiūtė, fortepijoninis duetas Karina Pokaliuk ir Julius Bankauskas (mokytoja Loreta Šidlauskienė), Justina Varno, Dominykas Maslauskas (mokytoja Virginija Beržinskienė), Donatas Prunskus, Miglė Bieliauskaitė, Dija Rodevičiūtė ir Karolina Sliskytė (mokytoja Tatjana Šapokienė). Mokytojos džiaugėsi, kad mokiniai pasirodė puikiai ir buvo apdovanoti labai gražiomis dovanėlėmis, dažų paletėmis bei pavaišinti saldumynais.

Nudžiugino ir tarptautinis konkursas Utenoje „Mažieji talentai“, kur dalyvavo Dominyka Jurkevičiūtė (mokytoja Loreta Šidlauskienė), Justina Varno (mokytoja Virginija Beržinskienė) ir Marijus Turla (mokytojas Stasys Montrimas). Tai labai populiarus tarptautinis konkursas, kuriame šiemet dalyvavo virš 100 dalyvių. Saksofonu grojęs M.Turla į Švenčionėlius grįžo su diplomu. Jo mokytojas S.Montrimas gyrė jaunojo saksofonininko darbštumą ir motyvaciją, taip pat džiaugėsi tėvelių palaikymu. Juk nuo viso to labai priklauso ir mokinio pasiekimai.

Visų laurus konkursuose ir festivaliuose skinančių vaikų mokytojai vieningos nuomonės – tam reikia talento, darbštumo ir didelio tėvų palaikymo. Ir džiaugiasi, kad minėtieji Švenčionėlių meno mokyklos vaikai visu tuo yra apdovanoti, o svarbiausius žingsnius į savo sėkmę jie žengia lankydami šią mokyklą.

Irena POŽĖLIENĖ