Mes turime 368 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1853
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18054
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94084
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Tradicinė šventė Svirkų mokykloje

2014 m. gegužės 31 d. šeštadienis Nr. 41 (1379)

Kiekvienais metais, gegužę, Svirkų mokykla (Adutiškio vidurinės mokyklos Svirkų skyrius) sukviečia visus į Tradicinę šventę. Visiems gera proga apsilankyti mūsų mokykloje, prisėsti po paaugusiais mokyklos beržais, pasigėrėti išsišakojusiu ir vis labiau kerojančiu Valerijos Ustinavičienės, išauginusios aštuonis vaikus, prieš daug metų Gyvybės dienos proga pasodintu ąžuolu ir, žinoma, pasidžiaugti mokiniais, augančiais drauge su medžiais. Šis ąžuolas lyg simbolis, kad mokykla būtų tvirta gausi didinga ir matoma.

Šventės dieną šurmuliuoja ne tik mokykla, ūžia visas kaimas. Skambi muzika, vaikų klegesys ir juokas girdėti iš toli. Visa tai susilieja su pavasarine paukščių giesme, gegutės kukavimu ir nuvilnija Svirkų laukais. Reikia tik pamatyti ir pajausti.

Šiais metais į šventę susirinko mokinių tėveliai, buvę mokiniai, mokytojai, bendruomenės nariai. Atvyko daug garbių svečių, gausūs meno kolektyvai. Kalbėjusieji – Švenčionių rajono mero pavaduotoja Raja Krupenina, mokyklos direktorė Milda Stūglienė, Alių durpyno direktorė Aldutė Urbelienė, Švenčionėlių progimnazijos direktorė Rita Gasparevičienė, linkėjo visiems gražios vasaros, gero poilsio, naujų įspūdžių.

Koncertinę programą vedė „solidūs“ vedėjai – trečiokė Akvilė, juos keitė ketvirtokai Gabrielė ir Povilas. Šoko, grojo, dainavo svečiai. Neatsiliko ir svirkiečiai. Žalioje vejoje vinguriavo „kirmėliukai“, šokavo „varlytės“, ropojo „boružėlės“, aikštelė „pražydo“ nuostabiomis šokio gėlėmis. Adutiškio vidurinės mokyklos folklorinis ansamblis „Vosilkelė“ su rugiapjūtės pabaigtuvių programa pakerėjo viskuo: ir vaidyba, ir autentiškomis dainomis, ir pašmaikštavimais, ir rateliais. Nėra kuo stebėtis, juk jie 2014 metų respublikinės dainų šventės dalyviai. Aplodismentų ovacija lydėjo Dainės Rumbutytės pasirodymas. Ji grojo ir akordeonu, ir armonika ir cimbolais. Neliko nepastebėtas Eitvydas Rakovskis, būgnelių pritaręs Dainės muzikavimui cimbolais. Dainės ir Eitvydo pasirodymą turės progą pamatyti ir 2014 metų respublikinės šventės žiūrovai. Nuoširdumu pakerėjo pačių mažiausių, priešmokyklinės grupės vaikų ir pirmokų šokis. Skambiai nuvilnijo Svirkų skyriaus visų mokinių atliekamos dainos.

Ne kasdien Svirkų mokykloje galima pamatyti šokančius bei grojančius rajono bendrojo lavinimo mokyklų, meno mokyklų atstovus. Visus sužavėjo Švenčionėlių meno mokyklos ir Švenčionėlių progimnazijos šokėjai, kartu atlikę jungtinius šokius, suteikę progą žiūrovams, pasijusti lyg mini dainų šventės dalyviais. Gausūs aplodismentai buvo skirti Švenčionių J.Siniaus meno mokyklos akordeonistų ansambliui, kuriame grojo ir mūsų mokyklos mokiniai Dainė bei Tomas. Švenčionių profesinio rengimo centro merginų atlikti šokiai taip pat nepaliko abejingų. Dėkodamas jiems visiems direktoriaus pavaduotojas Algirdas Uziala atminimui įteikė praeitų metų šventės vaizdų nuotrauką.

Atsigaivinti, nuplauti prakaitą kvietė čia pat po beržais ant stalų išdėlioti vaisiai, sultys, vaisvandeniai.

Nuoširdi šypsena, jauki šiluma ir gerumo jausmas išlydėjo visus dalyvavusius šventėje.

Algirdas UZIALA

 
Reklaminis skydelis