Mes turime 322 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5214
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15401
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91431
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Bus apribotas sunkiasvorių transporto priemonių eismas Švenčionėlių mieste Vilniaus gatvėje

2014 m. gegužės 17 d. šeštadienis Nr. 37 (1375)

Balandžio pabaigoje vykusiame posėdyje Saugaus eismo komisija apsvarstė kelis eismo reguliavimo klausimus Švenčionių rajono teritorijoje. Buvo pritarta UAB „Selmina“ prašymui leisti pastatyti ženklą, ribojantį stovėjimo laiką, Pabradės mieste, Architektų g. 7. O štai išnagrinėjus Švenčionėlių bendruomenės „Žeimena“ prašymą dėl transporto priemonių įvažiavimo į Švenčionėlių miesto turgų apribojimo jam nebuvo pritarta, o bendruomenei buvo pasiūlyta informuoti turgaus savininką apie galimybę įrengti apsaugines tvoreles prie įvažiavimų į turgaus teritoriją, taip ribojant nepageidaujamų asmenų patekimą į šį objektą.

Vėl buvo sugrįžta prie sunkiasvorio transporto judėjimo apribojimo Švenčionėlių m. Vilniaus gatve. Šį kartą klausimas buvo svarstomas atsižvelgiant į raštą, gautą iš Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijos. Posėdyje dalyvavęs Vilniaus regiono kelių, Švenčionių kelių tarnybos viršininko pavaduotojas Raimundas Bruvinskas informavo, kad iki gegužės mėnesio vidurio yra numatyta Švenčionėlių m. Vilniaus gatvėje pastatyti kelio ženklus, ribojančius transporto priemonių, kurių masė didesnė nei 10 t, važiavimą šiuo kelio ruožu. Komisija priėmė sprendimą kontroliuoti, kaip bus vykdomas kelio ženklų įrengimas Švenčionėliuose. Nemažai diskusijų sukėlė ir paskutinis klausimas dėl priemonių užtikrinant eismo saugumą Švenčionėlių m., Žeimenos gatvėje. Šis klausimas buvo svarstomas gavus iš Lietuvos Respublikos kanceliarijos persiųstą anoniminį laišką. Po svarstymų buvo pritarta Sauliaus Leinarto siūlymui įrengti du kelio ženklus, ribojančius greitį iki 30 km per valandą. Vieną prieš tiltą per Žeimenos upę, kitą – prieš Švenčionėlių miškų urėdijos pastatą.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis