Mes turime 354 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1618
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26748
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:74074
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčioniškiai svarsčių kilnotojai skina pergales

2014 m. gegužės 17 d. šeštadienis Nr. 37 (1375)

Mokslo metai eina į pabaigą, o svarsčių kilnotojams baigėsi ir varžybų sezonas. Norėčiau trumpai apžvelgti varžybas, kuriose paskutinius mėnesius dalyvavo mūsų rajono svarstininkai. Švenčionių profesinio rengimo centro svarsčių kilnotojai vasario mėnesį laimėjo Vilniaus regiono svarsčių kilnojimo varžybas ir iškovojo teisę dalyvauti profesinio mokymo įstaigų finalinėse varžybose. Varžybos vyko balandžio mėnesį Marijampolėje. Dėl Lietuvos profesinio mokymo įstaigų čempiono vardo kovėsi 6 komandos. Švenčionių profesinio rengimo centras (125 taškai) pelnė I vieta, aplemkęs Marijampolės ir Šiaulių profesinio rengimo centrus, Plungės ir Raseinių technologijos ir verslo mokyklas bei Panevėžio profesinio regimo centrą.

Mūsų komandai atstovavo Leonardas Žigalko, Linas Svirkovičius, Ričardas Žigalka, Vytautas Kindurys, Vytautas Mačiolis, Nikolaj Balinskij, Egidijus Gotovskis, Vidmantas Boreiko.

Balandžio 26 dieną Pakruojyje vyko Lietuvos XVI svarsčių čempionatas – svarbiausios metų varžybos. Sportininkai varžėsi 5 amžiaus grupėse. Į sportinę kovą taip pat įsijungė moterys ir merginos. Mūsų komandą sudarė 15 narių – tai sportininkai iš Švenčionių profesinio rengimo centro ir Adutiškio vidurinės mokyklos. Kova buvo labai sunki. Nors varžybos tęsėsi nuo ryto iki 20 val. vakaro, mūsų sportininkų nuotaika buvo puiki. Jaunučių komanda užėmė I vietą, jaunių – III vietą. Robertas Raketis pakviestas į Lietuvos rinktinę, kuri birželio mėnesį dalyvaus Estijoje vyksiančiame Europos čempionate.

Čempionate dalyvavo Eimantas Semėnas, Karolis Mockūnas, Marius Kairys, Robertas Raketis, Rimvydas Martinkaitis, Aurimas Galatilecas, Alanas Galalis, Audrius Ustinovičius, Egidijus Šikas, Rimvydas Raketis, Igoris Lapšin, Roman Zanov, Andrius German. Visi iš Adutiškio vidurinės mokyklos. Leonardas Žigalko ir Ričardas Žigalka - iš Švenčionių profesinio rengimo centro.

Josifas JAROŠAS