Mes turime 193 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2861
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16860
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:64186
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2014 m. balandžio 30 d. trečiadienis Nr. 32 (1370)

Šarvuotos durys nesutrukdė atlikti kratos

Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK informuoja, kad atlikdami ikiteisminio tyrimo veiksmus, pareigūnai turi teisę panaudoti jėgą ir pašalinti visas kliūtis, trukdančias tyrimui.

Incidentas Pabradės seniūnijoje, Zalavo kaime, įvyko ketvirtadienį, kai Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK VPS Prevencijos poskyrio pareigūnai atvyko atlikti Švenčionių rajono apylinkės teismo sankcionuotos kratos pas 60 m. N.B. ir buvo neįleisti į namą. Policininkai buvo priversti išlaužti šarvuotas duris.

Iš pradžių pareigūnai pamanė, kad iš tikrųjų nieko nėra namie, bet apėję aplink namą ir pažiūrėję pro namo langus pareigūnai pastebėjo name tyliai vaikščiojančių šeimininkų šešėlius. Atsisakius paklusti teisėtiems policijos pareigūnų reikalavimams bei pradėjus naikinti įkalčius (slėpti cigaretes, pilti į kriauklę naminę degtinę), namo šarvuotos durys buvo išlaužtos. Patekę į namą policininkai aptiko visą šeimyną, surado ir paėmė 490 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis ir 1 litro talpos butelį, su skysčiu, turinčiu specifinį naminės degtinės kvapą.

Policija ragina gyventojus apie jiems žinomus neteisėtus akcizais apmokestinamų prekių laikymo, gabenimo ar pardavimo atvejus pranešti: policijos budėtojų telefonu (8 387) 66 402; anoniminiu policijos pasitikėjimo telefonu (8 5) 271 6050.

 

Neblaivus dviratininkas davė kyšį

Balandžio 26 d., Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK policijos pareigūnai patruliuodami Švenčionėlių seniūnijoje pastebėjo neblaivų asmenį, važiuojantį dviračiu.

Pareigūnai dviratininkui, 50 m. A.Š., nustatė 2,98 promilių girtumą. Dviratininkas, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už KET pažeidimą, tarnybiniame automobilyje davė 50 litų kyšį Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK VPS Patrulių būrio patruliams, tuo padarydamas nusikalstamą veiką, numatytą LR BK 227 str. 4 d.

Vilniaus apskrities VPK Švenčionių r. PK pradėtas ikiteisminis tyrimas, dėl papirkimo. Piliečiui A.Š. gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas.

 

Apvogė

Balandžio 23 d. registruotas Vilniaus miesto gyventojos D.B. protokolas-pareiškimas, kad jai priklausančioje sodyboje iš sandėlio buvo pavogtos statybinės medžiagos, bendra materialinė žala 1260 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Balandžio 25 d. registruotas Ukmergės rajono gyventojos O.P. protokolas-pareiškimas, kad atvažiavusi į namus, esančius Pabradės mieste, pastebėjo, jog buvo patekta į vidų, išversti daiktai. Iš kambario dingo 1400 Lt, patalynė ir gintariniai karoliai. Padarytas nuostolis apie 2000 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Paėmė kreditą ir negrąžino

Balandžio 25 d. registruotas Svirkų seniūnijos gyventojos J.Č. protokolas-pareiškimas, kad D.Š. paėmė jos vardu greitąjį kreditą 1500 Lt. ir jo iki šiol negrąžino. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 1 d.

 

Partrenkė stirną

Balandžio 28 d. registruotas pranešimas, kad kelyje Švenčionys-Ignalina, netoli Trebučių kaimo, Švenčionių rajono gyventojas M.M., vairuodamas automobilį „VW Passat“, partrenkė staiga į kelią išbėgusią stirną.

 

Kilo net 8 žolės gaisrai

Nuo balandžio 21 d. iki balandžio 27 d. kilo 8 gaisrai Pabradės, Švenčionėlių, Strūnaičio ir Magūnų seniūnijose. Visais atvejais degė sausa žolė. Gaisrų metu išdegė apie 252 arai sausos žolės.

 

Degė malkos

Balandžio 21 d. Švenčionių PGT iš BPC 12 val. 35 min. gavo pranešimą, jog Karkažiškės k., Pabradės sen. dega vieno aukšto medinis namas. Atvykus, individualaus namo kieme degė sukrautos malkos. Sudegė 1 kub. m malkų. Įvykis tiriamas.

 

Sudegė sandėliukai

Balandžio 23 d. apie 14 val. Pabradėje SB „Žeimena“ Vilniaus g. degė du mediniai sandėliukai. Pilnai sudegė vienas karkasinis ir vienas rąstinis sandėliukai bei juose buvę namų apyvokos daiktai. Apdegė metalinis sandėliukas. Nudegė apie 1 kv. m stogo dangos. Aplink pastatus išdegė apie 50 arų žolės.

 

Degė butas

Balandžio 23 d. apie 18 val. Švenčionių mieste A.Rymo gatvėje degė butas. Jame išdegė virtuvė ir joje buvę namų apyvokos daiktai, aprūko kambarys. Buto šeimininkė O.T. (78 m.) nestipriai apdegė rankas, o iš gretimo buto išvestas vyriškis (35 m.). Ugniagesiai gelbėtojai išvėdino patalpas, užsuko centrinę namo dujų sklendę, sustabdė dujų nuotėkį.

 

Savaitės statistika

Nuo 2014-04-22 iki 2014-04-28 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti tokie ypatingesni įvykiai ir nusikaltimai: 2 nusikaltimai žmogaus sveikatai, 27 viešosios tvarkos pažeidimai, 1 sukčiavimo ir 2 chuliganizmo atvejai. Per savaitę įvykdytos 4 vagystės, įvyko 1 eismo įvykis, sulaikyti 2 neblaivūs vairuotojai, 34 asmenys nubausti už KET pažeidimus, rasti 3 lavonai, 63 asmenys nubausti už administracinius teisės pažeidimus, 4 kartus išvykta į šeimyninius ginčus.

Parengta pagal Švenčionių r. PK ir PGT inf.