Mes turime 383 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4731
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20932
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96962
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėlių „Žeimenos“ bendruomenė pasodino ąžuoliuką

2014 m. balandžio 30 d. trečiadienis Nr. 32 (1370)

Švenčionėlių „Žeimenos“ bendruomenė, kuriai vadovauja Danutė Vigelienė, penktadienio (balandžio 25 d.) pavakarę po darbų susirinko prie Švenčionėlių geležinkelio stoties. Jos skverelyje yra pastatytas paminklinis akmuo tremtiniams, juk iš Švenčionėlių geležinkelio stoties gyvuliniuose vagonuose į stalininius Sibiro lagerius buvo išvežta tūkstančiai žmonių. Kiekvienais metais birželio 14 d. ir rugpjūčio 23 d. čia susirenka tremtiniai, jų artimieji, rajono bendruomenė ir prisimena tuos tolimus ir baisius laikus, kurių pamiršti nevalia, kad tokie dalykai daugiau nepasikartotų.

Prie paminklinio akmens skverelyje susirinkęs gražus būrys Švenčionėlių „Žeimenos“ bendruomenės narių pasodino ąžuoliuką. Jis stiebsis, žaliuos ir saugos Sibiro sniegynuose kentėjusių, apie Lietuvą svajojusių ir galvas padėjusių tremtinių atminimą.

Ir tai tik viena iš daugelio Švenčionėlių „Žeimenos“ bendruomenės iniciatyvų, skirtų miesto viešųjų erdvių gražinimui. Neseniai susirinkę į ataskaitinį susirinkimą bendruomenės nariai pasidžiaugė gautu finansavimu ir sėkmingai pradėtu įgyvendinti projektu, kurio dėka bus sutvarkytas ir žmonių poreikiams pritaikytas trečiasis Žeimenos paplūdimys, kuriame vyksta rajoninės Joninės, o vasarą daug žmonių ten mėgsta ilsėtis. Ataskaitiniame susirinkime buvo iškelta ir naujų idėjų, kurios laikui bėgant taip pat bus įgyvendintos.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis