Mes turime 563 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4153
mod_vvisit_counterŠią savaitę:10563
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92312
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Baigiamoji gamybinė praktika užsienyje

2011 m. rugpjūčio 24 d., trečiadienis Nr.61 (1108)

Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos įsakymu š.m. gegužės 6 d. Švenčionių profesinio rengimo centre įsteigtas gimnazijos skyrius, - tai profesinė mokykla su technologine gimnazija. Čia galima įgyti ne tik vidurinį išsilavinimą, bet kartu gauti statybos apdailininko, miško darbininko, automobilių kėbulo remontininko, padavėjo ir barmeno, smulkiojo verslo ir kaimo turizmo organizatoriaus kvalifikacijas.

Švenčionių profesinio rengimo centre, be minėtų specialybių, ruošiami „B“ ir „C1“ kategorijų automobilių vairuotojai, įvairių kategorijų traktorininkai, savaeigių žemės ūkio mašinų vairuotojai (kombainininkai).

Pažangūs moksleiviai, nepriklausomai nuo pasirinktos specialybės, gamybinę praktiką gali atlikti Europos Sąjungos šalyse, kur visiems studentams/moksleiviams suteikiama nemokama gyvenamoji vieta ir transportas, už atliktą darbą mokamas atlygis.
Šiais 2010-2011 mokslo metais išvyko ir sėkmingai atlieka gamybinę praktiką du profesinio rengimo centro moksleiviai - padavėjo ir barmeno specialybės moksleiviai Natalija Lusaitė ir Radža Volkov. Jie praktiką atlieka LEVEL ONE SOUTH B.V 28089065 įmonėje „BEDRIJF“ Olandijoje.

Kviečiame mokytis Švenčionių profesinio rengimo centro technologinėje gimnazijoje, tai suteiks galimybę pabuvoti vienoje iš Europos šalių. Pamatyti ir praktiškai susidaryti įspūdį apie darbą ir darbo mokymo santykius vienoje iš Europos Sąjungos šalių.

Jonas RIDIKAS
Praktikos vadovas