Mes turime 253 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:124
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18668
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65994
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionių rajono meras dalyvavo kovinio šaudymo pratybose

2014 m. balandžio 19 d. šeštadienis Nr. 30 (1368)

Balandžio 14–18 d. Pabradės poligone vyko kovinio šaudymo iš artilerijos pabūklų pratybos „Griausmingas Vilkas“. Jose kartu treniravosi apie 150 Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų artileristų ir pėstininkų, taip pat ugnies koreguotojų grupės.

Balandžio 17 d. Pabradės poligone lankėsi ir pratybas stebėjo krašto apsaugos ministras Juozas Olekas ir Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius, Švenčionių rajono savivaldybės meras Vytautas Vigelis, kiti svečiai.

„Šiose bataliono lygmens pratybose kovinis šaudymas vyksta iš dviejų skirtingų ugnies pozicijų, tai reikalauja didesnės nei įprastai karių koordinacijos ir veiksmų sinchronizavimo“, – aiškino Generolo Romualdo Giedraičio Artilerijos bataliono vadas pulkininkas leitenantas Tomas Masaitis. Artilerijos ugnies uždavinius vykdė dvi Artilerijos bataliono baterijos.

Artileristai šiose pratybose treniravosi kartu su kitais ugnies paramos padalinių kariais iš Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų, Karaliaus Mindaugo husarų ir Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų batalionų, taip pat Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotųjų pėstininkų batalionų, Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centro ir Specialiųjų operacijų pajėgų.

Svečiai ir žiniasklaidos atstovai turėjo progą susipažinti su kariškių naudojamais ginklais, stebėjo artileristų šaudymo procesą. ne tik Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas ir Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis turėjo galimybę iššauti iš pabūklo. Po to pagal artileristų paprotį jie gavo iššautas pabūklo sviedinio tūtas. Meras juokaudamas sakė, kad tai jau antras toks trofėjus jo kolekcijoje.

Svečiams išvažiavus, kariai toliau tęsė pratybas.

Algis JAKŠTAS