Mes turime 270 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2513
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21057
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68383
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Dviese smagiau

2014 m. balandžio 16 d. trečiadienis Nr. 29 (1367)

Kiekvienas pedagogas ateina į mokyklą kupinas entuziazmo ir naujų žinių, kuriomis nori pasidalinti su savo mokiniais. Kaip džiugu girdėti, kai po ilgo, kruopštaus, kantraus darbo jaunųjų muzikantų atliekami kūriniai skamba prasmingai, kad muzikos garsai jiems atveria dar nepatirtų pojūčių, pažadina jausmus, skatina atrasti harmoniją ir gėrį. Kaip džiugu, kad ir mūsų nedideliame mieste yra daug talentingų ir darbščių vaikų, kurie myli muziką.

Daugelį metų mūsų mokykloje pianistų organizuoti mokykliniai bei rajoniniai festivaliai, konkursai, paskaitos - koncertai vaikams davė pradžią surengti III muzikos ir meno mokyklų fortepijoninių ansamblių festivalį „DVIESE BUS SMAGIAU“. Įgyta renginių organizavimo patirtis, pastebėtas vaikų pomėgis fortepijoninei muzikai, jų noras muzikuoti ansamblyje, troškimas išbandyti save scenoje subrandino fortepijono pedagogų mintį plėtoti šią vaikų meninės raiškos sritį bei surengti aplinkinių meno ir muzikos mokyklų fortepijoninių ansamblių festivalį. Renginio tikslas – stiprinti ansamblinio muzikavimo tradicijas, turtinti jaunųjų atlikėjų sceninę – koncertinę praktiką, suteikti galimybę patirti atlikimo džiaugsmą, gebėti sužadinti klausytojų emocijas, sudaryti galimybę pedagogams dalintis profesine patirtimi. Labai džiugu, kad šį sumanymą sveikina ir nuolat palaiko kaimyninių rajonų muzikos ir meno mokyklų pianistai, ruošiantys festivaliui puikiai muzikuojančius fortepijoninius ansamblius. Į festivalį susirinko didelis būrys mūsų mokyklos jaunųjų pianistų. Sulaukėme svečių iš Nemenčinės (Vilniaus r.) ir Jašiūnų muzikos mokyklų (Šalčininkų r.), Molėtų menų mokyklos, Švenčionių ir Švenčionėlių meno mokyklų. Iš viso festivalyje dalyvavo 65 mokiniai (34 ansambliai). Festivaliui buvo ruošiamasi kruopščiai ir atsakingai. Muzikavimas dviese – tai atsakomybė ne tik už save, bet ir už kartu grojantį draugą. Programoje skambėjo laisvai pasirinkti kūriniai, o pamaloninti buvo visi klausytojų skoniai: nuo G.Hendelio, M.Glinkos, P.Čaikovskio ir A.Dvoržako iki J.Juozapaičio, B.Dilano, A.Piazzolla sukurtų kūrinių. Skambėjo muzika ir iš miuziklų bei kino filmų.

Daug šiltų žodžių sulaukė dailės skyriaus 1 kl. mokinių piešinių paroda „Mus supanti muzika“. Tai buvo labai linksmas, spalvingas ir margas pasaulis – tikras festivalio akcentas. Parodą parengė dailės mokytoja Ina Avreicevič.

Jaunieji atlikėjai ir jų mokytojai buvo apdovanoti padėkos raštais, atminimo dovanėlėmis ir saldžiais prizais. Dėkojame UAB MAXIMA vadovybei už bendradarbiavimą ir suteiktą paramą.

Po sveikinimų, karštų aplodismentų, gėlių glėbių ir patirtų nepakartojamų įspūdžių mokiniai ir mokytojai vėl ruošiasi naujiems konkursams, festivaliams, įvairiems renginiams bei naujiems išbandymams.

Renginio organizatorės – fortepijono mokytojos Marija Beperšč ir Stela Turica - džiaugiamės puikiais visų atlikėjų pasirodymais.

Marija BEPERŠČ