Mes turime 285 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:479
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16680
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92710
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionių rajono ugdymo įstaigų komandos dalyvavo tarptautinio konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ II etape

2014 m. balandžio 16 d. trečiadienis Nr. 29 (1367)

Kovo 18 d. ir 25 d. Rokiškio Senamiesčio progimnazijoje vyko tarptautinio konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“  II etapas. Konkurso tikslas – ugdyti vaikų ir mokinių gebėjimus saugoti ir stiprinti savo ir kitų sveikatą.

Konkurso II etape dalyvavo net 41 komanda iš skirtingų miestų ir rajonų: Utenos, Kupiškio, Vilniaus, Švenčionių, Visagino, Ignalinos, Ukmergės, Rokiškio, Biržų bei Širvintų. Švenčionių rajonui konkurse atstovavo Švenčionių r. Švenčionėlių lopšelio-darželio „Vyturėlis“, Švenčionių pradinės mokyklos (1-4 klasių), Pabradės „Ryto“ gimnazijos (5-6 klasių) ir Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos (7-8 klasių) komandos. Vaikus į konkursą lydėjo ugdymo įstaigų visuomenės sveikatos priežiūros specialistai bei pedagogai, o jauniausius konkurso dalyvius Rokiškyje pasitiko renginio vedėjai – Karlsonas ir Mažylis.

Konkurso metu kiekviena komanda turėjo ne tik prisistatyti, bet ir atlikti teorines bei praktines užduotis sveikos gyvensenos tema. Sportinėje dalyje komandos varžėsi estafečių rungtyse, o viena iš konkurso užduočių buvo skirta tik komandų kapitonams. Be to, į pateiktus klausimus atsakinėjo ir komandoms taškus pelnė vaikus atlydėję pedagogai kartu su visuomenės sveikatos priežiūros specialistais.

Kol vienų amžiaus grupių vaikai vykdė užduotis, kiti turėjo galimybę dalyvauti edukacinėje programoje Rokiškio krašto muziejaus „Sūrio kelias“ ir apžiūrėti Rokiškio dvaro ekspozicijas.

Konkursui pasibaigus visi jo dalyviai buvo apdovanoti diplomais ir prizais. Į namus jie sugrįžo puikios nuotaikos ir kupini gerų įspūdžių.

Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras dėkoja pedagogams, visuomenės sveikatos priežiūros specialistams už vaikų ruošimą konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ II etapui, taip pat Švenčionių pradinės mokyklos direktorei p. Laimai Veličkienei ir Pabradės seniūnei p. Marijai Sadovskajai už pagalbą vežant konkurso dalyvius į Rokiškį.

Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro inf.

 
Reklaminis skydelis