Mes turime 284 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2598
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12785
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88815
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Bendradarbiavimas ir patirtis

2014 m. balandžio 16 d. trečiadienis Nr. 29 (1367)

Praėjusią savaitę rajone lankėsi Baltarusijos Respublikos Vitebsko srities Pastovių rajono vykdomojo komiteto delegacija. Kaimyninės šalies ir Švenčionių rajono valdžios institucijas sieja ilgametė draugystė – bendradarbiavimo sutartis pasirašyta 2005 m. liepos 5 d. Per tą laiką buvo daug abiems šalims naudingų vizitų, šventėse dalyvavo meno kolektyvai, jaunimas. Bendradarbiavimo apimtys išaugo – savivaldybei tarpininkaujant ryšius užmezgė ir abiejų šalių giminingos įstaigos. Štai ir pernai bendradarbiavimo sutartis su kolegomis iš Baltarusijos pasirašė Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazija ir Adutiškio vidurinė mokykla.

Ir šįkart užsimezgė dar vieni abipusiai naudingi ryšiai. Bendradarbiavimo sutartį pasirašė Švenčionių profesinio rengimo centras ir analogiško profilio Pastovių licėjus. Švenčionių PRC direktorė Milda Gustienė-Vilniškė priėmė svečius vienoje gražiausių vietų rajone – Cirkliškio dvaro rūmų bibliotekoje, pristatė svečiams turtingą dvaro ir jaunimą profesijų mokančios įstaigos istoriją. Vadovai iš karto surado bendrą kalbą, domėjosi šių įstaigų patirtimi.

Pastovių delegacijoje buvo daugiausia socialinės sferos darbuotojai, todėl jie domėjosi Socialinės paramos skyriaus veikla, su įdomumu apžiūrėjo pagal europinį projektą įrengtą Švenčionėlių socialinių paslaugų centrą, kuris jau po kelių savaičių pradės veiklą. Delegaciją priėmusi rajono mero pavaduotoja Raja Krupenina svečiams daug pasakojo apie ES paramą, rodė akivaizdžius pokyčius Švenčionių mieste – atnaujintas gatves, sutvarkytą aplinką, renovuojamus daugiabučius.

Socialinių paslaugų centrai yra ir Baltarusijoje, todėl svečiai atidžiai apžiūrinėjo naująjį centrą, klausinėjo apie paslaugas, kurios čia bus teikiamos, lygino sąlygas ir galimybes bei pripažino, kad mūsų materialinė techninė bazė daugeliu atveju lenkia kolegas.

Delegacija, kurioje buvo Pastovių rajono vyriausiasis gydytojas Vladimiras Čekavyj, taip pat apžiūrėjo rajono ligoninę ir Pirminės sveikatos priežiūros centrą, kurių pastatai ir įranga baigiami atnaujinti pasinaudojant ES projektais. Beje, svečių dėmesį atkreipė apie tai bylojantys ES projektų informaciniai stendai.

Turizmo perspektyvas susitikimo metu aptarė Pastovių turizmo centro direktorius Jegor Šuškevič ir Švenčionių verslo ir turizmo informacijos centro direktorė Violeta Čepukova.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis