Mes turime 298 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5138
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15325
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91355
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

XV „Aukštaitijos taurės“ štangos spaudimo gulomis varžybose vėl triumfavo šeimininkas

2014 m. balandžio 12 d. šeštadienis Nr. 28 (1366)

Jau penkioliktą kartą į štangos spaudimo gulomis varžybas Lietuvos stipruolius sukvietė „Aukštaitijos taurė“. Šį kartą varžybos vyko ne Švenčionių kultūros centre, o Cirkliškyje įsikūrusiame Švenčionių profesinio rengimo cento sporto salėje. Nors žiūrovų buvo gal ir mažiau, bet sportininkai turėjo puikias galimybes siekti aukštų rezultatų, o komandos varžėsi ne tik dėl varžybų organizatorių įsteigtų taurių, bet ir dėl Švenčionių rajono mero Vytauto Vigelio įsteigtos taurės. Tai, kad „Aukštaitijos taurės“ štangos gulomis varžybos tapo aukšto lygio turnyru, įrodo ir Jėgos trikovės federacijos dėmesys, aukštas teisėjavimo lygis ir, žinoma, pasiekti Lietuvos rekordai.

Kadangi oficialus varžybų atidarymas vyko po pirmo srauto, tai varžybas pradėjo moterys ir lengvesnių svorio kategorijų vyrai. Prasidėjo XV „Aukštaitijos taurės“ varžybos trimis kaunietės Daivos Žarovienės pasiektais Lietuvos rekordais, o galutinis svorio kategorijoje iki 63 kg startavusios Daivos Žarovienės išspaustas svoris – 122,5 kg, t.y. dvigubai daugiau nei sveria pati sportininkė. Žinoma, Daiva Žarovienė ir tapo nugalėtoja. Šioje svorio kategorijoje startavo ir dvi Švenčionių komandos sportininkės: Brigita Padelytė ir Eglė Masevičiūtė. Svorio kategorijoje virš 63 kg moterų tarpe nugalėjo Viktorija Ivaščenkova, išspaudusi 90 kg štangą. Vyrų grupės varžybas sėkmingai pradėjo Švenčionių komanda. Svorio kategorijoje iki 59 kg nugalėjo jaunasis Augustinas Juodgudis. Svorio kategorijoje iki 66 kg, išspaudęs 140 kg , II vietą užėmė Švenčionių komandos narys Romas Turakevičius, o nugalėjo šioje svorio kategorijoje Albertas Motiečius, išspaudęs 147,5 kg. Dar vieną pergalę į savo pasiekimų sąrašą svorio kategorijoje iki 74 kg įsirašė daugkartinis Lietuvos čempionas ir rekordininkas, varžybų „Aukštaitijos taurė“ pagrindinis organizatorius švenčioniškis Dainius Juodgudis, kuris tapo nugalėtoju, išspaudęs 180 kg sveriančią štangą. Šioje svorio kategorijoje startavęs kitas Švenčionių komandos narys Deimantas Zakaržauskas išspaudė 132,5 kg ir užėmė IV vietą. Pasibaigus šios svorio kategorijos varžyboms, įvyko oficialus varžybų atidarymas. Sportininkus ir žiūrovus sveikino Švenčionių PRC direktorė Milda Gustienė-Vilniškė, Lietuvos jėgos trikovės federacijos prezidentas Raimundas Linkauskas, rajono mero linkėjimus sportininkams perdavė Švenčionių papildomo ugdymo centro direktorius Stanislav Podvoiskij. Pagrindinis „Aukštaitijos taurė-2014“ štangos spaudimo gulomis varžybų organizatorius Dainius Juodgudis tarė nuoširdų padėkos žodį rėmėjams, be kurių tokio lygio varžybas surengti būtų neįmanoma. Rėmėjams buvo įteiktos Padėkos. Savo meistriškumą varžybų atidarymo metu demonstravo Lietuvos svarsčių kilnojimo čempionas ir rekordininkas Gintaras Vilniškis.

Svorio kategorijoje iki 83 kg nugalėjo Eugenijus Pyragas iš Birštono, išspaudęs 195 kg. III vietą šioje svorio kategorijoje užėmė Švenčionių komandos narys Evaldas Černiauskas, išspaudęs 180 kg. IV vietą šioje svorio kategorijoje užėmė kitas mūsų rajono komandos narys Domantas Juška. Net trys mūsų rajono sportininkai startavo svorio kategorijoje iki 93 kg. Puikiai pasirodė Radvilas Rimašius, kuris išspaudė 217,5 kg ir užtikrintai užėmė II vietą. Ignas Buinorius išspaudė 162,5 kg ir užėmė IV vietą, o Eimantas Juodgudis, išspaudęs 107,5 kg liko šeštas. Šioje svorio kategorijoje nugalėjo Algimantas Smelstorius iš Marijampolės, išspaudęs 232,5 kg.

Svorio kategorijoje iki 105 kg nugalėjo Deividas Albušis iš Marijampolės, išspaudęs 250 kg. Svorio kategorijoje iki 120 kg, išspaudęs 255 kg, nugalėjo kitas Marijampolės atstovas Andrius Vosylius. Svorio kategorijoje virš 120 kg nepasisekė vienam stipriausių pasaulio galiūnų Vidui Blekaičiui, kuris prieš metus Švenčionyse buvo išspaudęs 310 kg, o šį kartą Vidas neišspaudė pradinio 285 kg svorio. Toks yra sportas, o nugalėjo šioje svorio kategorijoje Karolis Aleksandravičius iš Rokiškio, išspaudęs 260 kg. Martynas Brusokas, išspaudęs 207,5 kg, pasiekė Lietuvos jaunių rekordą.

Prieš prasidedant sportininkų apdovanojimui, savo parodomąją programą parodė kultūrizmo atstovai, tarp kurių buvo ir švenčionėliškis Marius Daubaras.

Čempionams ir prizininkams buvo įteiktos taurės ir dovanos, o tarp komandų nugalėjusiai Švenčionių komandai Papildomo ugdymo centro direktorius Stanislav Podvoiskij įteikė rajono mero Vytauto Vigelio įsteigtą taurę.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis