Mes turime 523 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:11585
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20623
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:99744
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

ES Paramos lėšomis Švenčionėliuose baigiamas socialinių paslaugų projektas, plečiamos socialinės paslaugos

2014 m. balandžio 5 d. šeštadienis Nr. 26 (1364)

Projektas ,,Nestacionarių socialinių paslaugų suaugusiems asmenims su negalia ir socialinės rizikos šeimoms infrastruktūros plėtra Švenčionių rajone“, projekto kodas VP3-2.4-SADM-01-R-02-008.

2014 m. pradžiojeŠvenčionių rajone bus baigtas Europos Sąjungos lėšomis remiamas projektas, skirtas padėti socialiai pažeidžiamiausioms asmenų grupėms – neįgaliems žmonėms ir socialinės rizikos šeimoms. Įgyvendinus sumanymą, dalis jų integruosis į darbo rinką ir visuomenę, padidės šių asmenų socializacija, jiems bus padedama ugdyti trūkstamus socialinius savęs ir savo šeimos priežiūros bei savarankiškumo įgūdžius, Švenčionių rajone pagerės socialinių paslaugų kokybė, be to, bus sukurta nemažai naujų darbo vietų.

Rekonstruotose Švenčionėlių vaikų globos namų patalpose baigiami įrengti nauji padaliniai. Viename jų bus įruošti Savarankiško gyvenimo namai suaugusiems asmenims su negalia. Juose sudarytos namų aplinkos sąlygos, siekiant išugdyti kasdienio gyvenimo bei savęs priežiūros įgūdžius, kad čia gyvenantys žmonės išmoktų gyventi savarankiškai. Greta įsikurs Dienos centras žmonėms su negalia, kuriame bus organizuojamas neįgalių asmenų užimtumas bei bendravimas su panašaus likimo žmonėmis ir Vaikų dienos centras, kurio paskirtis teikti vaikams iš socialinės rizikos ar socialiai remtinų šeimų bendrąsias socialines paslaugas ir specialiąsias socialinės priežiūros paslaugas. Kituose dviejuose padaliniuose, skirtuose socialinės rizikos šeimų grupėms (Grupiniai gyvenimo namai ir Paramos šeimai tarnyba), bus teikiamos mišrios socialinės paslaugos, siekiant išsaugoti vaikus jų biologinėse šeimose bei grąžinti juos ir jų tėvus į visuomenę.

Šis projektas buvo finansuojamas Europos Sąjungos sanglaudos fondo ir Savivaldybės lėšomis pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programos, 2 prioriteto „Viešųjų paslaugų kokybė ir prieinamumas: sveikatos, švietimo ir socialinė infrastruktūra“ 1 priemonę ,,Nestacionarių socialinių paslaugų infrastruktūros plėtra“. Bendra projekto vertė siekia 2.993.132,00 Lt, ją sudaro Europos Sąjungos fondų finansavimas – 2.544.162,20 ir Švenčionių rajono savivaldybės lėšos – 448.969,80 Lt.

Projektas pradėtas vykdyti 2011-01-31, darbai baigiami 2014-03-31. Prie jo įgyvendinimo triūsė ne viena įmonė: techninį projektą rengė UAB „Svertas“, darbus pagal rangos sutartį atliko UAB „Irdaiva“, jų kokybę prižiūrėjo UAB „SDG“. Be to, buvo įsigyti nauji baldai, buitinė ir kompiuterinė įranga. Nupirktos dvi transporto priemonės, iš kurių viena pritaikyta neįgaliesiems.

Kaip matome, Švenčionėliuose bus pasirūpinta labiausiai likimo nuskriaustais žmonėmis, suteikiant jiems galimybę pasijusti pilnateisiais bendruomenės nariais ir sugrįžti į visavertį gyvenimą.