Mes turime 303 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5148
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15335
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91365
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Judančio pasaulio ritmais

2014 m. balandžio 2 d. trečiadienis Nr. 25 (1363)

Kovo viduryje Karoliniškių muzikos mokykloje vyko III Lietuvos jaunųjų pianistų festivalis konkursas „Judančio pasaulio ritmais“, kurį kartu su minėta mokykla organizavo VŠĮ „Muzikos forumas“. Festivalio konkurso tikslas suteikti galimybę gabiam muzikai jaunimui reikštis viešoje erdvėje, rengiant nuotaikingą šventę vaikams, plėtoti kultūrinio-švietėjiško muzikos mokyklų bendradarbiavimo galimybes, skatinti vaikus atskleisti savo gebėjimus, ugdyti jaunųjų pianistų profesionalumą, dalintis gerąja pedagogine metodine-praktine patirtimi.

Konkurse dalyvavo daugiausia didžiųjų Lietuvos miestų – Ukmergės, Panevėžio, Vilniaus, Kauno, Kėdainių, Biržų, Lazdijų, Alytaus, Marijampolės, Jurbarko – meno ir muzikos mokyklų pianistai. Džiugu, kad tarp jų buvo ir mažo miestelio – Švenčionėlių – meno mokyklos fortepijono klasės mokiniai Arnoldas Leleika ir Lukas Kuleš (mokytoja Loreta Šidlauskienė). Ir ne šiaip sau pasirodė, o buvo įvertinti laureatų diplomais. Komisijos pirmininkė M.K.Čiurlionio menų mokyklos pedagogė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos lektorė muzikė Vilija Geležiūtė pasidžiaugė, kad dažnai sutinka įvairiuose konkursuose bei festivaliuose talentingus jaunuosius pianistus iš Švenčionėlių Arnoldą ir Luką bei pažymėjo aukštą jų pasirodymo meninį lygį ir pagyrė jų mokytoją L.Šidlauskienė už stiprų mokinių paruošimą. Ir tikrai, berniukų grojami kūriniai sudėtingi, tačiau paklūsta jų vaikiškiems piršteliams.

Po konkurso laimingi su laureatų diplomais grįžę Arnoldas su Luku pasidžiaugė, kad jiems didelį įspūdį paliko laureatų koncertas Vilniuje Chodkevičių rūmuose, o dar labiau emocijos užliejo, kai jiems puikiai pagrojus žiūrovų salėje pasigirdo šūksniai: „Bravo!“. Tačiau kasmet skindami laurus ne viename tarptautiniame ir respublikiniame konkurse berniukai neišpuiko ir neaptingo, jie ir toliau kasdien repetuoja ir klauso mokytojos patarimų bei kaskart renkasi vis sudėtingesnius ir sudėtingesnius jų metus pralenkiančius kūrinius. Dalyvavimas konkursuose ir festivaliuose nėra pigus (reikia ir dalyvio mokestį sumokėti, ir nuvažiuoti, ir pavalgyti už savo pinigus, ir sceninius drabužius įsigyti), tačiau tėvai pasiryžę ir toliau visomis išgalėmis investuoti į gabių savo vaikų meninį ugdymą, nors kartais ir apgailestauja, kai pabendravę su konkursų dalyviais iš kitų rajonų sužino, jog laureatus piniginėmis premijomis skatina rajono valdžia, remia vietos verslininkai.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis