Mes turime 341 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1549
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17750
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93780
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Caritas jau grąžino raktus

2014 m. kovo 22 d. šeštadienis Nr. 22 (1360)

Trečiadienį rašėme apie nesusipratimą, kuris sukiršino parapijiečius Švenčionėlių mieste. Sužinoję, kad apie dešimt metų prie bažnyčios veikusi šarvojimo salė uždaryta ir jau perduota Carito reikmėms, parapijiečiai buvo priblokšti. Su jais net nebuvo tartasi, o daugelis tvirtino, kad niekada ir nepritartų. Pas sukilusius ginti šarvojimo salės parapijiečius praėjusį sekmadienį aiškintis situacijos buvo atvykęs Vilniaus vyskupijos monsinjoras Kęstutis Latoža. Po karštų diskusijų nieko nepaaiškėjo, niekas nežinojo net pas ką atsidūrė raktai.

Reikalaujančius grąžinti miesto bendruomenei šarvojimo salę žmones palaiko rajono meras Vytautas Vigelis. Jis susisiekė su vyskupija, o ketvirtadienį (klebonas buvo kelias dienas išvykęs) lankėsi pas Švenčionėlių Šv. Edvardo parapijos kleboną Edmundą Paulionį ir sužinojo, kad Caritas jau grąžino raktus, sutartis nutraukta, bet dėl kažkokių priežasčių kol kas šarvoti dar negalima. Meras nusiteikęs ryžtingai, jeigu bus daromos kažkokios dirbtinės kliūtys žmonėms naudotis šarvojimo sale, vyks pas vyskupą.

„Švenčionių krašto“ inf.

 
Reklaminis skydelis