Mes turime 293 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4687
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23231
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70557
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Anglų kalba atveria duris į galimybių pasaulį

2014 m. kovo 19 d. trečiadienis Nr. 21 (1359)

JAV privačių mokyklų asociacijos įkurta nepelno siekianti organizacija ASSIST nuo 1992-1993 mokslo metų suteikia Lietuvos vidurinių mokyklų dešimtų klasių mokiniams galimybę vienerius metus (vienuoliktoje klasėje) mokytis JAV privačiose mokyklose. Tai puikų išsilavinimą teikiančios mokyklos, į kurias mokiniai iš JAV ir viso pasaulio patenka konkursų būdu. Šie akademiškai stiprūs, visapusiškai gabūs ir puikiai bendraujantys mokiniai ne tik praturtina JAV mokyklų gyvenimą, bet ir stiprina tarptautinį bendradarbiavimą,  pasidalijimą kultūriniu paveldu ir pasaulinį lyderiavimą.

Programoje dalyvauja daugiau kaip 80 mokyklų iš daugelio JAV valstijų. Jos yra įsteigusios stipendijas mokiniams iš užsienio šalių. Lietuvos mokiniams Kazickų šeimos labdaros ir paramos fondo bei kitų rėmėjų dėka kasmet skiriamos šešios stipendijos (stipendijos dydis – 54 500 dolerių). Tiesa, turi prisidėti ir tėvai – skirti privalomų kišenpinigių. Be to, mokiniai ir jų tėvai pasirašydami sutartį įsipareigoja, kad po mokslų užsienyje mokinys grįš į savo šalį ir baigs mokyklą, kurioje anksčiau mokėsi.

ASSIST programa mokiniams gali suteikti įdomios ir naudingos patirties. Lietuvos jaunimas daugiau sužino apie pasaulį bei garsina Lietuvos vardą užsienyje. Jie tampa savotiškais savo šalies ambasadoriais – bendraudami skleidžia informaciją apie mūsų kultūrą, tradicijas, istoriją.

Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos IIc klasės mokinys Matas Šamšūra nutarė išmėginti savo jėgas kelių etapų atrankoje. Pirmasis iššūkis - tikslus dokumentų užpildymas. Antrasis - anglų kalbos egzaminas. Po šio etapo Matas pateko tarp 30-ies geriausiųjų ir buvo pakviestas į pokalbį su ASSIST programos atstovais iš JAV. Sėkmingai sudalyvavęs interviu Matas pateko tarp šešių, geriausiai programos reikalavimus atitikusių, mokinių - jam suteikta stipendija vienerius metus gyventi ir mokytis JAV.

Didžiuojamės, kad mūsų krašto mokinys atstovaus Lietuvai pasaulyje, ir linkime Matui gerų įspūdžių bei sėkmės!

Zita KARNECKIENĖ