Mes turime 281 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3178
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13365
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89395
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Mokymo įstaigos ir įmonė kuria ateities planus

2014 m. kovo 15 d. šeštadienis Nr. 20 (1358)

2014 m. kovo 4 d. UAB „Intersurgical“ įvyko Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto skyriaus atstovų, gimnazijų ir vidurinių mokyklų direktorių ir mokyklų karjeros koordinatorių susitikimas su įmonės generaliniu direktoriumi Sigitu Žvirbliu ir personalo vadove Ramune Bindokiene. Susitikimo pradžioje generalinis direktorius pristatė bendrovę, po susitikimo surengė ekskursiją.

 

Apie įmonę

Tarptautinė medicinos priemonių gamintoja „Intersurgical" įkurta 1982 m. Anglijoje, o šiuo metu pagrindinė jos buveinė yra Wokingheme. Pabradėje įmonė įsikūrė 1994 m. buvusios skaičiavimo prietaisų gamyklos „Modulis“ patalpose, joje dirbo tik kelios dešimtys žmonių. Per 20 metų įmonė neatpažįstamai pasikeitė: pastatyti modernūs, vidiniais koridoriais sujungti gamybiniai cechai, sutvarkyta aplinka, darbuotojų skaičius išaugo iki 1600. UAB „Intersurgical“ pasaulio ligoninių operacinėms, reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriams, greitosios medicinos pagalbos stotims siūlo per 1000 pavadinimų gaminių ir jų priedų. Tai vienkartinės aukščiausios kokybės kvėpavimo sistemos, skirtos oro takams, anestezijai, reanimacijai, deguonies bei aerozolio terapijai, pritaikytos naujagimiams, vaikams ir suaugusiesiems. Įmonė laikosi principo – aukšta kokybė už konkurencingą kainą. Konkurencingumą užtikrina ir gaminių unikalumas, juvelyrinis vietoje gaminamų liejimo formų tikslumas, pastangos naudoti draugiškas gamtai medžiagas, kad patekęs į antrines žaliavas vienkartinis gaminys suirtų be ypatingo apdorojimo arba būtų tinkamas perdirbti.  Plastikai, turintys sudėtyje ftalatų ir halogenų, keičiami ekologiškesnėmis organinėmis medžiagomis, pvz. polipropilenu. Gamyba atitinka tarptautinius ISO 9001 bei EN 13485 standartų reikalavimus, o gaminiai paženklinti Europos Sąjungos kokybės ženklu CE.  Įmonė eksportuoja 99 proc. savo produkcijos daugiau kaip į 100 šalių. Lietuvoje lieka tik 1 proc. gaminių, kas tenkina vietinės rinkos poreikius. Įmonė dirba 24 val. per parą, 7 dienas per savaitę.

Tarptautinės medicinos priemonių gamintojos „Intersurgical“ valdoma Pabradės vienkartinių kvėpavimo slaugos priemonių UAB „Intersurgical“ iki 2024 m. planuoja didelę plėtrą, todėl įmonės vadovai siekia apsirūpinti įmonės darbo specifiką atitinkančia darbo jėga. Šiam tikslui įgyvendinti įmonės administracija vykdo įvairaus pobūdžio socialines priemones Švenčionių rajone, o ypač Pabradės mieste: remia švietimo, kultūros įstaigas, bažnyčią, rajone ir mieste vykdomus renginius, akcijas, sportinę veiklą. Generalinis direktorius Sigitas Žvirblis laikosi nuomonės, kad įmonėje turi dirbti vietiniai gyventojai, todėl stengiasi sudaryti sąlygas jiems įgyti ir tobulinti kvalifikaciją pačioje įmonėje, užtikrinti karjeros perspektyvas, sukurti socialinę infrastruktūrą.

 

Profesiniam rengimui – kritika

Remdamasis statistiniais duomenimis, direktorius išsakė kritiką profesiniam rengimui Lietuvoje, kuris paruošia didesnį procentą aptarnavimo sferos specialistų, kai realiai dirbančių tėra žymiai mažiau. Šioje srityje būtina sisteminė kaita, užtikrinanti kvalifikuotų darbininkų ruošimą. Sigitas Žvirblis pristatė profesijas, kurių atstovų trūkumas jau dabar jaučiamas, bet pabrėžė, kad jų rengimas turėtų vykti pačioje įmonėje. Lietuvoje nėra švietimo įstaigos, kuri ruoštų specialistus, reikalingus UAB „Intersurgical“. Norintieji įmonėje dirbti turi turėti bazinį išsilavinimą, kuris, deja, netenkina įmonės poreikių. Direktorius pasiskundė, kad vietoje tenka mokyti skaityti brėžinius, kad dalis darbuotojų turi nepakankamus valstybinės ir anglų kalbos pagrindus. Jau 20 metų pati įmonė darbo vietoje rengia darbuotojus, tiek paprastus darbininkus, tiek ypač aukštos kvalifikacijos siauros srities specialistus. Tam samdomi lektoriai iš Lietuvos ir užsienio šalių. Direktorius apgailestavo, kad esama švietimo sistema nesuteikia įmonei teisės išduoti išsilavinimą ir kvalifikaciją patvirtinantį dokumentą, todėl tenka ieškoti kelių, kaip šią problemą išspręsti.  Paliko teigiamą įspūdį direktoriaus požiūris į asmens išsilavinimą, karjerą, atsakomybę, ypatingas specialistų žinių vertinimas. Direktorius kalbėjo apie dualinį mokymą ir pastangas jį įdiegti. Taip vadinama pameistrystės praktika taikoma Vokietijoje, Austrijoje ir kt. Europos šalyse, kai būsimasis įmonės darbininkas, įmonėje turėdamas instruktorių, darbo vietoje mokosi konkrečių, darbui reikalingų  dalykų, o švietimo įstaigoje – teorinių žinių. Direktoriaus nuomone, mokymas 100 proc. turėtų vykti įmonėje, kad būtų galima derinti darbą ir mokymąsi, nesiblaškant, nuosekliau planuojant karjerą. Asmuo gautų valstybėje pripažįstamą išsilavinimo dokumentą. Lietuvoje tokia praktika nėra taikoma, todėl ieškoma kelių, kaip formalizuoti tokį mokymą esamoje švietimo sistemoje. Viena iš galimybių – bendradarbiauti su Švenčionių profesinio rengimo centru, kuris galėtų parengti įmonės poreikius atitinkančią programą, o ją realizavus išduotų baigimo dokumentą. Švenčionių profesinio rengimo centro direktorė Milda Gustienė-Vilniškė pranešė gerą žinią, kad sudarytos mokymo programos patvirtinimas užtrunka ne ilgiau kaip 6 mėnesius. Ji pasiūlė pasirašyti ŠPRC ir UAB „Intersurgical“ sutartį dėl darbo grupės, kuri rengs mokymo programas, sudarymo. Mokymo programos būtų rengiamos įmonėje „Intersurgical“, dalyvaujant ŠPRC ir įmonės atstovui, įmonės samdomam dėstytojui, taip pat pakviestam profesijos dėstytojui.

Susitikimo metu išryškėjo dar viena bendradarbiavimo galimybė. Kadangi 78 įmonės darbininkai (8 proc. dirbančiųjų) turi pagrindinį išsilavinimą, Švenčionėlių 2-osios vidurinės mokyklos, vykdančios ir suaugusiųjų mokymą,  direktorė Antonina Vitkovskaja pasiūlė apsvarstyti galimybes minėtiems darbininkams įgyti vidurinį išsilavinimą, jei atsirastų toks poreikis.

 

Sutarė visi – reikia daugiau bendrauti

Abi susitikime dalyvavusios pusės palaikė generalinio direktoriaus idėją rengti mokinių ekskursijas į įmonę. Kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Kęstutis Kapačinskas, apžvelgęs esamą situaciją rajono mokyklose, pabrėžė, kad mokiniai, kurie niekada nebuvo gamybinėse įmonėse, neįsivaizduoja, kokių čia profesijų reikia. Nuo seno susiformavusi visuomenės nuomonė apie paprastą darbininką, kuriam yra sunku dirbti, mažai apmokama ir pan. Dėl tos pačios priežasties mokyklose mažai mokinių, norinčių tapti darbininkais. Vienas iš būdų, keičiant esamą padėtį, būtų mokinių ekskursijos į įmonę, kurių organizavimo principai buvo aptarti ir dėl jų susitarta. Išreikšta viltis, kad mokinių ekskursijos leis jiems apsispręsti dėl galimybės padirbėti įmonėje vasarą, o darbas gali nulemti ir jų apsisprendimą baigus mokyklą įsidarbinti ir tęsti mokymąsi bei asmeninę karjerą UAB „Intersurgical“.  Švenčionių rajono švietimo pagalbos tarnyba, vykdydama profesinio informavimo, konsultavimo ir ugdymo karjerai priemones rajono mastu, yra įpareigota koordinuoti minėtas veiklas bei tirti jų poveikį būsimam mokinių pasirinkimui.

Susitikimas buvo prasmingas žingsnis link platesnio UAB „Intersurgical“ ir rajono bendrojo lavinimo mokyklų bendradarbiavimo. Reikia tikėti, kad mūsų mokyklų mokiniai, darydami karjerą rajono modernioje įmonėje, niekada netaps nei ydingos socialinės paramos sistemos, nei emigrantų bendruomenės dalimi.  

Parengta pagal Ramunės Bindokienės ir Elenos Kadzevičienės inf.

 
Reklaminis skydelis