Mes turime 354 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1454
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11641
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87671
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionių rajono savivaldybės Etikos komisijos sprendimas

2014 m. kovo 15 d. šeštadienis Nr. 20 (1358)

Švenčionių rajono savivaldybės Etikos komisijos sprendimas dėl Rimanto Klipčiaus, Švenčionių rajono savivaldybės tarybos nario, ir Rimo Klipčiaus, Švenčionių rajono savivaldybės tarybos nario, elgesio

2014 m. kovo 3 d.

Švenčionys

 

Švenčionių rajono savivaldybės Etikos komisija (toliau – Etikos komisija) 2014 m. vasario 18 d. pradėjo Rimanto Klipčiaus, Švenčionių rajono savivaldybės tarybos nario, elgesio tyrimą pagal Vyriausios tarnybinės etikos komisijos 2013-12-03 sprendimą Nr. KS-114 ir Rimo Klipčiaus, Švenčionių rajono savivaldybės tarybos nario, elgesio tyrimą pagal Vyriausios tarnybinės etikos komisijos 2013-12-17 sprendimą Nr. KS-123.

Vyriausios tarnybinės etikos komisijos 2013 m. gruodžio 3 d. sprendime Nr. KS-114 nurodyta, kad Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narys Rimantas Klipčius savo veiksmais, nedeklaruodamas savo privačių interesų, pažeidė Lietuvos Respublikos viešų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo nuostatas ir Vyriausios tarnybinės etikos komisijos 2013 gruodžio 17 sprendime Nr. KS-123 nurodyta, kad Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narys Rimas Klipčius savo veiksmais, nedeklaruodamas savo privačių interesų, pažeidė Lietuvos Respublikos viešų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo nuostatas. Pradėtas Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narių Rimanto Klipčiaus ir Rimo Klipčiaus elgesio tyrimas, vadovaujantis Lietuvos Respublikos valstybės politikų elgesio kodekso 7 straipsniu.

Švenčionių rajono savivaldybės tarybos nariai Rimantas Klipčius ir Rimas Klipčius nepateikė Etikos komisijai jokių paaiškinimų, į komisijos posėdžius neatvyko, prašė posėdį atidėti, nes negali dalyvauti.

Rimanto Klipčiaus ir Rimo Klipčiaus elgesys, nepateikiant viešų ir privačių interesų deklaracijų, laikytinas neskaidriu, neetišku ir vengtinu.

Etikos komisija daro išvadą, kad Rimantas Klipčius ir Rimas Klipčius elgėsi nederamai, pažeisdami Lietuvos Respublikos valstybės politikų elgesio kodekso 4 straipsnio 1 dalies 4 punktu nustatytus skaidrumo ir viešumo principus.

Atsižvelgdama į aukščiau išdėstytas aplinkybes ir vadovaudamasi Lietuvos Respublikos valstybės politikų elgesio kodekso 9 straipsnio 4 punktu, Etikos komisija nusprendžia:

1. Rekomenduoti Rimantui Klipčiui ir Rimui Klipčiui suderinti savo elgesį su Lietuvos Respublikos valstybės politikų elgesio kodekse ir kituose teisės aktuose nustatytais valstybės politiko elgesio principais ir reikalavimais.

2. Išsiųsti šio sprendimo nuorašus Rimantui Klipčiui ir Rimui Klipčiui, Švenčionių rajono savivaldybės tarybos nariams.

3. Paskelbti šį sprendimą Teisės aktų registre, Švenčionių rajono laikraštyje „Švenčionių kraštas“ bei Švenčionių rajono savivaldybės interneto tinklalapyje: www.svencionys.lt

Šis sprendimas galutinis ir neskundžiamas.

Komisijos pirmininkas Kęstutis Savickas

 
Reklaminis skydelis