Mes turime 305 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2823
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13010
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89040
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Tarp jaunųjų talentų – Domantas Stundžia

2014 m. kovo 1 d. šeštadienis Nr. 17 (1355)

Kasmetiniame Lietuvos muzikų rėmimo fondo organizuojamame renginyje, kuris trečiadienį vyko Vyriausybės rūmuose, buvo pagerbti tarptautiniuose konkursuose aukščiausius apdovanojimus laimėję Lietuvos muzikai ir jų pedagogai. Tarp jų – Pabradės meno mokyklos akordeonistas Domantas Stundžia ir jo mokytoja Žana Gumenaja.

Prieš tai jau išklausę sveikinimus Prezidentūroje, per 100 jaunųjų talentų tą pačią dieną išklausė daug gražių žodžių ir Lietuvos muzikų rėmimo fondo apdovanojimų šventėje, kurią pradėjo Šiaulių dainavimo mokyklos berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“. Profesionaliai atliekantis sudėtingiausius muzikinius kūrinius ir dažnai kviečiamas į koncertus užsienyje choras parodė turtingą programą, kokia vargu ar kada skambėjo Vyriausybės rūmuose.

„Labai simboliška, kad šis renginys ir koncertas vyksta tarp svarbiausių ir brangiausių datų – Vasario 16-osios ir Kovo 11-osios. Daina simbolizuoja laisvės ir nepriklausomybės siekį, ir net kova dėl mūsų nepriklausomybės vadinama dainuojančios revoliucijos vardu. Mes turime puikias tradicijas, besitęsiančias karta iš kartos“, - sveikindamas renginio dalyvius kabėjo Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Remigijus Motuzas. Jis taip pat dėkojo Muzikų rėmimo fondui, kuris rūpinasi jaunaisiais muzikantais ir gabiais pedagogais.

Daug gražių žodžių jauniesiems talentams ir juos ugdantiems pedagogams skyrė Lietuvos muzikų rėmimo fondo direktorė Liucija Stulgienė. Pasak jos, mažos tautos didžiausias turtas yra kultūra. Fondo direktorė nuoširdžiai dėkojo ir rėmėjams bei dėmesį jaunųjų talentų ugdymui skiriantiems savivaldybių vadovams – be jų supratimo, palaikymo ir dosnumo geri sumanymai liktų neįgyvendinti. Švenčionių rajono merui Vytautui Vigeliui fondo direktorė įteikė Padėkos raštą. Apdovanojimus pelnė Kauno, Vilniaus, Šiaulių, Zarasų ir Švenčionių jaunieji talentai, o asmeniškai pasveikinti jų atvyko tik Šiaulių ir Švenčionių merai.

Renginio dalyvius šventės pradžioje pasveikino ir kultūros bei švietimo ministrai Šarūnas Birutis ir Dainius Pavalkis.

Aukščiausi – Ministro Pirmininko – apdovanojimai įteikti Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentams Simonai Šukytei ir Raimondui Ungurui bei jų pedagogams profesoriams Eduardui Gabniui bei Ričardui Sviackevičiui. Domantui Stundžiai ir mokytojai Žanai Gumenajai piniginius prizus įteikė rajono meras Vytautas Vigelis.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis